Annonce
Østjylland

Den største pokalkamp i klubbens historie: Tirsdag kan et århusiansk seriehold vinde 100.000 kroner

ASA står for Arbejder Sport Aarhus. Klubben blev grundlagt i 1933. Foto: Privat
ASA har på fire år bevæget sig fra Serie 3 til Jyllandsserien. Tirsdagens pokalkamp mod B93 er det foreløbige klimaks i historien om holdet fra Frederiksbjerg.
Annonce

FODBOLD: Frank Enevoldsen tøver ikke et så meget som et nanosekund, da han bliver stillet spørgsmålet.

Hvor stor er kampen mod B93 for jer? 

- Det er den største pokalkamp i klubbens historie.

Frank Enevoldsen er cheftræner for Jyllandsserie-holdet fra ASA, som tirsdag aften står overfor en opgave, de aldrig nogensinde har prøvet før.

Københavnerne fra B93 kommer på besøg til et opgør, der kan sende ASA, en klub uden store, stolte elitesportstraditioner, ind blandt de sidste 16 hold i pokalturneringen.

Og måske endnu vigtigere: Klubben kan få 100.000 kroner direkte ned i klubkassen.

For hvert år bliver det beløb givet til det seriehold, der når længst i pokalturneringen. Af de 32 tilbageværende hold i den nuværende runde er tre af holdene fra Danmarksserien, mens ASA er fra Jyllandsserien. Og det ene af Danmarksseriens hold, Ledøje-Smørum, er allerede ude efter at have mødt Brøndby IF.


Jeg tror sgu, vi vinder med 2-1 eller 3-1.

Frank Enevoldsen, cheftræner i ASA.


Det vil sige, at ASA har alle kortene på hånden til at vinde 100.000 kroner. For det er kun, hvis århusianerne ryger ud, mens et af Danmarksserie-mandskaberne går videre fra denne runde, at de ikke får pengebeløbet. For qua at holdet lige er en tand lavere rangeret, så tager de hele baduljen.

Frank Enevoldsen tænker dog ikke overhovedet på pengene.

Det gør truppen heller ikke. Eller bestyrelsen. Eller spillerne.

- Det er selvfølgelig fedt med pengene, men vi mangler ikke noget. Vi har fremragende faciliteter. Der er ingen, der skænker det en tanke. Kommer det, så kommer det. I bedste fald får vi måske en kasse øl ind i omklædningsrummet efter en sejr, siger Frank Enevoldsen.

Annonce

Fire års forandring

Han har om nogen rykket holdet. Da han overtog klubben i 2017, var dens førstehold i Serie 3. Der var ingen kunstgræsbane, så holdet trænede på et basketballanlæg, så der var mulighed for at træne med lys.

Til foråret skal holdet spille om at rykke op i Danmarksserien.

Kampen om at blive pokalturneringens bedste seriehold

  • Det hold fra Danmarksserien og nedefter som når længst i pokalturneringen vinder 100.000 kroner. 
  • I den aktuelle 3. runde var fire "seriehold" stadig med. Det drejer sig om ASA fra Jyllandsserien samt Hedensted IF, Ballerup-Skovlunde og Ledøje-Smørum fra Danmarksserien. 
  • Ledøje-Smørum er allerede ude af 3. runde efter nederlag mod Brøndby. Hedensted møder Fremad Amager fra 1. Division, Ballerup-Skovlunde møder OB, mens ASA møder 2. Divisionsholdet fra B93. 
  • Hvis alle fire seriehold bliver slået ud i samme runde, vil det lavest placerede hold få pengene. I dette tilfælde ASA, fordi holdet er placeret en række lavere end de andre. 
  • i 2019 blev Viby IF turneringens bedst placerede seriehold. 

ASA er dog en ret økonomisk velkonsolideret klub, så for cheftræneren er det kun den sportslige modstand, der er i fokus. Hvor mange århusianske seriehold nok havde ønsket muligheden for at møde Superligamandskab som for eksempel AGF, så tænker han kun på en sejr.

- Det er jo en perfekt lodtrækning. Det måtte godt have været et lidt lavere rangeret hold i 2. Division, for det er et godt hold, som spiller flot fodbold og har en masse unge spillere. Men det er ikke et Superliga-hold. Så på en god dag, hvor vi rammer dagen, og hvor de har siddet i bus i 4-5 timer og samtidig måske prøver et par spillere af, så kan det lade sig gøre. Men det er jo selvfølgelig ønsketænkning, siger Frank Enevoldsen.

Annonce

Femte kamp nogensinde i pokalturneringen

Heller ikke pokalhistorien taler ind i, at ASA er en stor klub på eliteplan. Det er bare holdets tredje besøg nogensinde i pokalturneringens hovedturnering.

I 1983 tabte holdet 0-2 til Kolding KFUM, i 2008 blev det 0-2 mod bysbørnene fra Viby.

Men i denne sæson blev først Jyllandsserie-holdet fra Aalborg Chang smadret med 4-0 hjemme på kunstgræsset på Robotize Park, før truppen tog til den midtjyske by Grindsted og spillede på en gigantisk stor bane og vandt 2-1 mod byens Serie 2-mandskab. Det er altså de første to pokalsejre i klubbens historie.

Så når Frank Enevoldsen taler om, at B93-kampen er største pokalkamp i historien, så mener han det.

Frank Enevoldsen vandt i 2019 prisen som årets træner i Jylland af Dansk Træner Union. Arkivfoto: Mathias Hansen

- Jeg har da også haft mulighed for at udføre lidt mere benarbejde. Jeg har set lidt video af dem, og jeg så deres kamp i 2. Division mod Dalum i weekenden. Jeg føler, jeg har rimelig godt styr på dem, og jeg har lavet nogle nedslag, hvor jeg føler, vi kan ramme dem. Vi har også styrker, og vi har nogle spillere med gode individuelle kompetencer, siger Frank Enevoldsen.

Muligheden for taktisk træning har dog ikke været til stede. På grund af regeringens forsamlingsforbud er ASA blevet en lus mellem den professionelle og den ikkeprofessionelle negl.

For Jyllandsserien ses ikke som en professionel turnering. Derfor blev rækken afbrudt, og holdet går under forsamlingsforbuddet på maksimalt ti mand samlet. 2. Division derimod ses som en professionel række, så B93 spiller videre.

Rundens pokalkampe med århusianske hold

Tirsdag d. 10. november

  • 13:30: Aarhus Fremad (2. Division) - Randers FC (Superliga)
  • 16:00: ASA (Jyllandsserien) - B93 (2. Division) 

Onsdag d. 11. november

  • 19:00: Brabrand IF (2. Division) - Vejle Boldklub (Superliga)
  • 19:00 VSK Aarhus (2. Division) - AC Horsens (Superliga)

Torsdag d. 12. november: 

  • 16:30: Kolding IF (1. Division) - AGF (Superliga)

Også pokalturneringen ses som en professionel række. Derfor har ASA ikke trænet almindeligt op til kampen, men på selve kampdagen er alt, som det plejer. Holdet må bade sammen, løbe ind sammen, opvarme sammen. Alt er som normalt.

- Vi kvalificerede os på sidste mandat til JS-1 (puljen, hvor man spiller om oprykning til Danmarksserien red.), og det gav os motivation. Og denne kamp har givet ekstra gejst og vilje i spillerne. Der er fire spillere, som ikke er blevet udtaget til kampen, og de var meget skuffede, men det er også fordi, vi har fået spillere tilbage fra skade og derfor stiller i næsten stærkeste opstilling. Hvis man holder corona ude af ligningen, så har det været en god periode.

Jeg skal jo spørge. Vinder i mod B93?

- Jeg tror sgu, vi vinder med 2-1 eller 3-1, siger Frank Enevoldsen.

Kampen starter klokken 16.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce