x
Annonce
Randers

Den Store Badeguide: Her kan du få en kølende dukkert i Randers og omegn

Sommer, sol og varme - selvfølgelig skal der bades. Det kan man gøre mange steder nær Randers, i både salt-, fersk- og klorvand.

Fussing Sø er et populært badested med fine faciliteter og et grønt område, hvor man kan slå sig ned, Arkivfoto

Randers: Sommer, sol og en weekend, der nærmer sig - så er det oplagt med en tur i vandet.

Og der er mange dejlige steder nær Randers, hvor man kan få en udendørs dukkert, uanset om man er til hav, sø eller friluftsbad.

I øjeblikket er badevandstemperaturen 17-18 grader ved Grenaa, og da det varme vejr fortsætter hen over weekenden, vil det sikkert blive endnu varmere i de kommende dage.

I Randers Kommune er der tre steder, hvor man kan bade, nemlig i Fussing Sø, Langå Friluftsbad og Udbyhøj Strand. På det nordlige Djursland er der en lang kyststrækning med mange dejlige badestrande. Lidt længere nordpå findes badebyen Øster Hurup, og der er to friluftsbade tæt ved Randers.

Her får du ni bud på steder, hvor du kan få en dukkert. Men prøv også at tage på opdagelse langs den nordlige kyst på Djursland. Her ligger der mange fine små strande. For eksempel i Rygårde, St, Sjørup og Gjerrild.

Fussing Sø

Stranden ved Udbyhøj Nord er kunstigt anlagt. Fler eog flere finder vej til Randers Kommunes officielle badetrand. Arkivfoto

Fussing Sø har det hele: masser af vand, en ny badebro og en plæne hvor man kan slå sig ned. Dertil kommer fine toiletfaciliteter samt borde og bænke og en p-plads. Der er også gode muligheder for at gå en tur i det smukke område, da der er mange stier.

På søbredden er der sand og grus, og længere ude i vandet er der en fin sandbund.

Fussing Sø ligger cirka otte kilometer fra Randers C på Grovebakkevej, 8920 Randers NV.

Kommunen tjekker vandkvaliteten i sommerhalvåret.

Udbyhøj Strand

Friluftsbadet i Langå har haft en rigtig god start på sæson 2018. Foto: Annelene Petersen

Stranden ved Udbyhøj Nord er kunstigt anlagt. Der er pumpet tonsvis af sand op på kanten af fjorden, så der er skabt en fin børnevenlig sandstrand ved udmundingen af Randers Fjord.

Lige ved siden af ligger Udbyhøj Lystbådehavn, hvor der er glimrende toiletfaciliteter. Der er også mulighed for at grille.

Hvis man har lyst til at overnatte efter en dejlig dag ved stranden, kan man benytte de shelters, der er placeret på dæmningen ved Udbyhøj.

Fra stranden kan man følge kabelfærgen, der sejler mellem Udbyhøj Nord og Syd.

Stranden har Det Blå Flag.

Langå Friluftsbad

Stranden ved Øster Hurup ligger ved Kattegat. Mange turister finder vej hertil i sommerperioden. Arkivfoto: Richard Sylvestersen/Scanpix

I Langå ligger Randers Kommunes eneste friluftsbad.

Her er der tre bassiner i forskellige dybder, hvor man kan både svømme og plaske. Friluftsbadet har blandt andet fået to vandrutsjebaner, en vippe og havemøbler fra Kærsmindebadet i Randers, der lukkede i 2015.

Svømmeklubben Gudenå tilbyder i sæsonen forskellige aktiviteter i friluftsbadet, for eksempel morgensvømning, svømmeundervisning og vandaerobic. Men badet er åbent for alle der har lyst til en dukkert hver eftermiddag alle ugens dage.

Øster Hurup

Tungelundbadet i Thorsø har også spabad og finsk saunahytte. Arkivfoto: Annelene Petersen

Øster Hurup Strand ved Kattegat, cirka 15 kilometer nordøst for Hadsund, byder på masser af strandliv.

Stranden er meget børnevenlig, da der er lavvandet et godt stykke ud fra stranden.

Øster Hurup har også et aktivt byliv med cafeer og restauranter. I sommerferieperioden er området præget af mange feriegæster, der nyder badelivet.

Tungelundbadet i Thorsø

Midtjydsk Friluftsbad i Hammershøj drives af frivillige kræfter. Arkivfoto: Morten Dueholm

Tungelundbadet i Thorsø har to bassiner hvor man kan svømme og pjaske. Friluftsbadet er velegnet for dem, der gerne vil have en høj vandtemperatur, for vandet er 28 grader varmt.

Desuden er der et stort spabad med plads til cirka 20 personer i det 35-38 grader varme vand.

Badet har også en finsk saunahytte, der er i drift i en del af åbningstiden med forskellige aktiviteter.

Tungelundbadet har en lille vandrutchebane og forskellige vandaktivitets-legesager. Der er også liggestole, parasoller, borde, bænke og en kiosk.

Badet er åbent hver eftermiddag. I weekenden allerede fra middag.

Midtjysk Friluftsbad

Grenaa kan prale af en af Danmarks fineste badestrande. Vandtemperaturen er i øjeblikket 17-18 grader. Arkivfoto

Midtjysk Friluftsbad i Hammershøj er drevet af frivillige. Badet har tre bassiner med forskellige dybde, og blandt andet en tre meters udspringsvippe.

Vandet i friluftsbadet er 28 grader, og der er forskellige faciliteter. Blandt andet en lille kiosk, samt overdækket spisested med borde og bænke. Man kan leje en grill, og der er et køleskab man frit kan benytte.

Midtjysk Friluftsbad er åbent hver eftermiddag, og i weekenden allerede fra middag.

Grenaa Strand

Fjellerup strand er et yndet udflugtssted, og her er der børnevenlig strand og badebroer. Tæt ved stranden er der vaffelbageri og andre spisemuligheder. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Lige nu er badevandstemperaturen 17-18 grader ved Grenaa Strand.

Stranden ligger syd for Grenaa Havn og er egentlig to strande, adskilt af Polderrevet, som er et meget velbesøgt fiskested med hornfisk og ørreder. Stranden nærmest havnen ligger med sommerhuse i klitten og er meget børnevenlig med lav vanddybde og det fineste sand. Sommeren igennem kan man bruge beachvolleybanen eller deltage i mange aktiviteter.

Stranden har udsigtsplads, som er velegnet for folk med handicap. I sommerferien er der redningstårn med kystlivreddere på stranden. Længere mod syd, med flot udsigt mod Havknuden, ligger en strand, der er betegnet som en af de bedste i Danmark.

Stranden har selvfølgelig Det Blå Flag.

Fjellerup Strand

Bønnerup strand ligger tæt ved byens hyggelige lystbådehavn. Foto: Mathias Fredslund Hansen

I Fjellerup på det nordlige Djursland ligger en dejlig strand med badebro. Det er lavvandet og børnevenligt at bade her.

Der findes toiletter, parkeringsplads, redningsposter og nødtelefon ved stranden.

I nærheden af stranden er der også mulighed for at købe mad og drikke, både fiskeretter, is, drikkevarer og andre lækkerier.

Der er cykelsti langs stranden, der har Det Blå Flag.

Bønnerup Strand

Der er dejlige strande i Bønnerup tæt ved byens lystbådehavn.

Strandene er børnevenlige, og der er flere badebroer man kan benytte.

Ud over at ligge ved stranden kan man også gå på opdagelse på havnen, eller i den hyggelige by.

I sommerperioden er Bønnerup et populært sted for feriegæster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

En lykkestund midt i tristessen: Solskin og sang gav smil på læberne

Randers HK For abonnenter

5 hurtige til ny Randers HK-spiller: - Traditionerne gør det kun mere spændende

Annonce