Annonce
Randers

Den store forårsrengøring er sat i gang: Ren kunst i byrummet

En læser foreslår, at kommunen renser og rengør Bjørn Nørgaards byport, i folkemunde kaldet hundelorten. Arkivfoto: Annelene Petersen
Randers Kommune er i gang med forårsrengøring af de mange skulpturer og kunstværker i byen. En læser foreslår, at Bjørn Nørgaards byport, i folkemunde kaldet "hundelorten", står for tur.
Annonce

Randers: Tirsdag vil en kran løfte fontænens søjle væk fra Ingvar Cronhammars kunstværk Fontænen på Østervold over for Kulturhuset. Det er nemlig tid til at rengøre og rense værket, der blev opstillet i efteråret 2009.

I en kulturkommune som Randers med mange udendørs skulpturer er den løbende vedligeholdelse af kunstværkerne både en stor og vigtig opgave. Eksempelvis er Cronhammars Red Fall, placeret nederst på Østervold, netop blevet renset, og nu er turen så kommet til Fontænen.

Det fortæller Helga Hjerrild, kulturkonsulent i Randers Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi har rigtig mange smukke skulpturer i Randers Kommune, nogle er nyere, andre er ældre. De bidrager hver især med signifikante udtryk, og de fortæller om forskellige tider, idealer, udfordringer med mere, der har betydet noget særligt for samtiden. Vi ved, at en stor del af borgerne i Randers Kommune er optaget af vores skulpturer. De nyder dem, holder af dem, og påpeger, hvis noget ikke er helt, som de ønsker. Også derfor arbejder vi hele tiden på at vedligeholde, rense og renovere dem. Kunsten og kulturen er nemlig en vigtig del af vores kommunes DNA, siger hun også.

Rundt omkring i byrummet findes der hele 68 skulpturer, og Helga Hjerrild slutter med at antyde, at flere af dem skal renses:

- Og så er det spændende, hvilken skulptur der næste gang skal igennem en grundig forårsrengøring, siger hun.

En af byens borgere, David Darlington, har et forslag til næste kulturelle rengøringsprojekt, nemlig Bjørn Nørgaards byport med titlen Kapel, i folkemunde kaldet ”hundelorten”.

I et læserbrev til Randers Amtsavis, skriver David Darlington: ”Har nogen i Randers Kommune overvejet at rengøre hundelorten?”

Han skriver, at han jævnligt kører forbi skulpturen, og forleden kiggede han nærmere på den og området, og konstaterede, at selve skulpturen er dækket af et lag grønne alger, og at området omkring værket også kunne trænge til en oprydning.

Opfordringen er hermed givet videre til kommunen.

Kommunen er i gang med rengøring af byens skulpturer og kunstværker. Tirsdag er turen kommet til søjlen i Fontænen. Arkivfoto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Mundbind på i forretningerne: Ikke den store forandring, mener butiksejere

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Sport For abonnenter

Tilbagevendt Kragballe gik målamok i snæver sejr: Læs reaktionerne her

Annonce