Annonce
Østjylland

Den syngende DF'er slår til igen: Stiller op i talentshow på tv

På lørdag toner den 61-årige bodegaejer og MF'er fra Dansk Folkeparti endnu en gang frem på de danske tv-skærme i et forsøg på at følge drømmen om en musikkarriere.

Annonce

Mariager: Medlem af Folketinget, trafikordfører for Dansk Folkeparti og ikke mindst bodegaejer Kim Christiansen fra Mariager har flere gange i løbet af de senere år gjort det klart, at sang og musik har en helt særlig plads i hans hjerte.

Sådan er det også her i 2017, hvor Kim Christiansen for nylig er blevet udpeget som et af de 51 talenter, der skal være med i talentkonkurrencen Danskpop Talent på DK4.

Den 61-årige politiker toner således frem på fjernsynsskærmen allerede på lørdag 30. september klokken 21.30, hvor han er blandt de første seks deltagere i den første af i alt ni indledende runder i programmet. Og hovedpersonen selv glæder sig.

- Jeg synes, det er rigtig spændende. Selvom jeg først og fremmest er politiker, så skriver jeg jo stadig sange, som jeg gerne vil videreformidle. I Danskpop Talent har jeg mulighed for at spille med rigtig dygtige musikere og nå ud til et større publikum, end jeg plejer. Og jeg er spændt på at se, hvad det kan bære med sig, siger Kim Christiansen til Randers Amtsavis.

På DK4 er der ingen, der skeler til mit politiske ståsted. De tager mig og min musik seriøst, og det kan jeg rigtig godt lide.

Kim Christiansen, MF'er og deltager i Danskpop Talent på DK4
Annonce

Fik på puklen af Blachman

Kim Christiansen har spillet musik, siden han var i 17-årsalderen. Igennem årene var han medlem af en række forskellige bands, indtil han i 2003 startede rockbandet Party Patrol, som han siden da har draget rundt og optrådt med. Men kun når hans politiske liv har tilladt det.

Frem mod folketingsvalget i 2011 kunne DFs nuværende trafikordfører imidlertid forene sin passion for både musik og politik, idet han var manden bag partiets hitvalgsang "Herfra min verden går". I 2012 skrev han sangen "Café Pullimut" i protest mod rygeloven og alle dens stramninger. Og i 2013 stillede han op i DRs talentshow X-Faktor med sin egen version af Sam Cookes soulklassiker "Bring It On Home".

Ved sidstnævnte lejlighed kaldte X-Faktors Thomas Blachman DF-politikeren for både "tilbageskuende og totalt blottet for al form for seriøsitet", mens hans meddommer Ida Corr var mere diplomatisk anlagt og mente, at Kim Christiansen helt klart skulle dyrke musikken - men at den dyrkelse hørte hjemme et andet sted end i X-Faktor.

Annonce

"De tager mig seriøst"

Noget kunne tyde på, at DK4's Danskpop Talent lige præcis er det sted, som Kim Christiansen har ledt efter. I hvert fald føler han sig langt bedre modtaget hos DK4, end han gjorde hos Thomas Blachman og company.

- Rent genremæssigt er dansktoppen nok dér, hvor jeg hører hjemme den dag i dag. Jeg kan stadig godt lide at spille stille, røgfyldte soulsange, men det vigtigste for mig er, at der er tale om en god sang med en interessant fortælling og en god melodi. Og de kvaliteter har dansktoppen, siger Kim Christiansen, der ikke er sen til at slå fast, at han i langt højere grad bliver taget seriøst i denne omgang, end det var tilfældet med hans deltagelse i X-Faktor.

- X-faktor var et show, der efter min mening udelukkende havde til formål at promovere de dommere, der sad og vurderede de medvirkende deltagere. På DK4 er der ingen, der skeler til mit politiske ståsted. De tager mig og min musik seriøst, og det kan jeg rigtig godt lide, siger han.

Annonce

Et skæbnesvangert møde

I Danskpop Talent optræder Kim Christiansen med sangen "Det skulle ikke være hændt". Det er en sang, han skrev til og fremførte for sin nuværende hustru - partifællen og MF'eren Pia Adelsteen - i forbindelse med deres bryllup i Mariager i 2014.

Sangen omhandler det forhold, som Kim Christiansen og Pia Adelsteen indledte, efter de forelskede sig hovedkulds i hinanden ved et sommergruppemøde i Helsingør i 2013. På det tidspunkt var Kim Christiansen ellers gift med Majbrit Christiansen, mens Pia Adelsteen var gift med partikollegaen Kasper Andersen.

De to turtleduer kunne imidlertid ikke få hinanden ud af tankerne, og derfor endte det med at de begge brød med deres respektive ægtefæller for at kunne få hinanden.

Danskpop Talent 2017 sendes lørdage fra den 30. september med seks indledende runder. Herefter følger semifinaler og kåringsshow, som afgør hvem der når frem til finalen.Det er ene og alene seerne, der bestemmer, hvem der ryger videre fra de indledende runder, og hvem der ender som vinder ved det afsluttende finaleshow, der løber af stablen i Forum Horsens lørdag 20. januar 2018.

Har du svært ved at forestille dig Kim Christiansen folde sin musikalske side ud, kan du se hans audition fra X-Faktor øverst i denne artikel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce