Annonce
Randers

Der bygges boliger på Randers Kaserne i stor stil

Anne og Henrik Sinnbeck er, sammen med vennen og forretningspartneren Eske Munck, i fuld færd med at omdanne Randers Kaserne til et stort bolig- og erhvervsområde. Foto: Annelene Petersen

Projekt "By i byen" er i fuld fart fremad. Efter at det har været på tegnebrættet i 12 år, skal der nu rives bygninger ned og bygges boliger op. 96 lejelejligheder er planlagt og yderligere to byggefelter med 255 lejeboliger er på vej.

Randers: Der summer af liv på Randers Kaserne, som allerede er en travl arbejdsplads for 1000-1200 personer. I den lille, røde vagtmesterbolig har ægteparret Anne og Henrik Sinnbeck kontor, og sammen med deres ven og arbejdspartner, Eske Munck, er de i færd med at forvandle det 15 hektar store område til en by i byen, hvor man kan bo, arbejde, gå ud at spise, motionere, ja leve et helt liv.

- Vi købte jo kasernen for 12 år siden som en investering, men så løb vi ind i finanskrisen. Alt stod stille, og vi gik i gang med at forbedre de eksisterende bygninger. Vi tog en chance dengang og har godt nok måtte tælle på knapper undervejs, men nu er vi kommet ud på den anden side, og nu sker der noget. Man kan virkelig mærke, at det er blevet gode tider igen, især når et af landets største pensionsselskaber kommer og vil have bygget boliger her, lyder det fra Anne og Henrik Sinnbeck, der i 2005 satsede alt, lånte 40 millioner og købte området med henblik på at lave boliger og erhverv.

Anne Sinnbeck viser visionerne for området på en planche. Foto: Annelene Petersen

Bevaringsværdige bygninger

Lokalplanen for området slår fast, hvilke bygninger der er bevaringsværdige og skal blive. Det er blandt andet hovedbygningen, ridehallen, vagtmesterbygningen, gymnastiksalen, UMAK-bygningen med flere.

Andre bygninger, såsom garagerne, skal rives ned og gøre plads til de mange boliger, der bliver bygget i fireetagers ejendomme. Der skal også være plads til erhverv, og der er til formålet afsat seks byggefelter.

- Der vil blive bygget med lys, luft og plads med brede veje, siger Anne Sinnbeck.

Begge finder beliggenheden i Randers god, idet der er kort afstand til byen og til motorvejen.

- Jeg tror, at det vil blive attraktivt for aarhusianere at komme herop at bo, siger Henrik Sinnbeck.

Aller, der har været på kaserne-området ved, at der er en helt speciel atmosfære. Og den vil ejerne gerne bibeholde i nybyggerierne. vejnavnene vil også være de samme. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Street food mekka

Selv bor ægteparret i Aarhus og har ingen plan om at flytte til Randers, selv om deres livsprojekt ligger her.

Et af hjertebørnene er ridehallen, der skal laves om til et kæmpe street food mekka.

- Med den rette ejer kan det blive rigtig godt, med mulighed for morgenmad og mellemmåltider og måske take away om aftenen. Der er jo allerede et godt potentiale her med 106 lejemål og omkring 1000-1200 personer, der har sin daglige gang her. Ridehallen er en fantastisk bygning med flot ovenlys, og her vil der kunne laves koncerter og arrangementer af kulturel art, siger Henrik Sinnbeck.

- Bygningen er faktisk endnu større end Ridehuset i Aarhus, og der er rigtig mange muligheder i den, tilføjer Anne Sinnbeck.

Arkitekterne på Projekt By i Byen er Årstiderne, og det bliver Raunstrup Byggeri A/S, der kommer til at bygge.

Parret er allerede begyndt at blive kimet ned af folk, der ønsker at få en bolig på Randers Kaserne.

- Men det er altså ikke os, der kommer til at stå for det. Vi får det bygget og overdrager så det hele nøgleklart til PFA. Men jeg vil da tro, at der kommer en ejendomsmægler på, som kan tage sig af at skrive folk op på en interesseliste. Der kommer også en prøvelejlighed, som folk kan komme at se nærmere på, siger Henrik Sinnbeck.

Her er byggefelt et, der skal huse 96 lejeboliger i fire etager. Foto: Annelene Petersen
Visionerne med de seks byggefelter. De glatte bygninger er de bevaringsværdige. Visualisering: By i byen
Randers Kaserne set fra oven. Arkivfroto
Her er de kommende boliger på kasernegrunden. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce