Annonce
Læserbrev

Der er atter lukket op for korte besøg på landets plejehjem, men det er ikke godt nok

Annonce

Læserbrev: Beboere på plejehjem lejer deres bolig, og den er deres private helt på linje med andre lejeboliger. Grundlovsdag nærmer sig, og med den i baghovedet kan Mette Frederiksen og regeringen så vedblive at nægte beboerne at få besøg i deres egne boliger?

I marts blev der lukket helt ned for besøg på landets plejehjem, og det stiller jeg slet ikke nogle spørgsmålstegn ved. Det var begrundet i sundhedsmæssige restriktioner og en helt korrekt vurdering.
I denne meget turbulente periode accepterede vi alle, at det var sådan, det måtte være. Vi skulle, og skal fortsat, passe på de ældre og udsatte borgere, for hvem sygdommen kan få størst konsekvenser, og det har alle haft forståelse for. Man brugte tiden kreativt, man fik øjnene op for andre måder at være sammen på, eksempelvis skærmbesøg med familien. Det har fungeret rigtig fint og gør det stadigvæk for nogle.
Jeg tænker egentlig, at det er en "samværsform", vi skal forsøge at opretholde også efterfølgende, i de tilfælde hvor det giver værdi. Det betyder nemlig, at beboerne stadigvæk kan ses med for eksempel børne- og oldebørn, som måske ikke bor i nærheden, måske er de ude at rejse, og så kan man opretholde kontakten med levende billeder. Levende billeder kan bare noget.
I Favrskov Kommune fik alle plejehjemmene for eksempel besøg af Hinnerup Garden, som spillede udendørs til stor glæde for beboerne på altaner og græsplæner.
Efter to måneders nedlukning blev der åbnet delvist for besøg midt i maj. Altså besøg med mange restriktioner, og det var naturligvis i orden på det tidspunkt, nemlig besøg én gang om ugen pr. borger og med afstand, udenfor og med en række hygiejnehensyn. Besøgene skal aftales og skemalægges, og det har fungeret godt i nogle uger nu. Beboerne og de pårørende har været glade for ordningen, men det giver dog nogle udfordringer, fordi der jo eksempelvis er en del ældre, som ikke hører så godt, og så er en plexiglasplade mellem beboeren og gæsterne ikke fremmende for samtalen.
I Favrskov har vi kun haft én borger på et plejehjem med corona og ingen medarbejdere. 2 1/2 måned er gået, og nu skal vi have åbnet for besøg i borgernes egne hjem, men det mener regeringen desværre ikke. Aftalen har været under udarbejdelse nogen tid, men det har stadigvæk lange udsigter. Det er altså ikke Favrskov selv, som kan beslutte at tillade udvidelse af besøg.
Indtil nu har det været Mette Frederiksen og regeringen, som har bremset for yderligere åbning. Hvis man er 95 år, så har man behov for, at det ikke trækkes i langdrag, de har behov for at være sammen med deres pårørende og mærke fysisk nærvær.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Østjylland

Naturstyrelsen trods alvorlig nedtrampning af kvinde: Det er sikkert at færdes blandt kreaturerne

Annonce