Annonce
Randers

Der er én..der er to....der er 16 partier og lister i Randers!

Jesper Bræmer har tidligere været byråds- og folketingskandidat for Liberal Alliance i Randers. Han har forladt partiet, og stiller nu op til byrådsvalget 21. november for en ny liste, Fusion Randers. Arkivfoto: Annelene Petersen

Fusion Randers er den seneste politiske liste blandt i alt 16 lister og partier, der vil kæmpe om de 31 pladser i Randers Byråd ved valget 21. november.

Randers: Det politiske landskab i Randers er et broget kludetæppe af politiske partier og lister, der alle mener, at de har det bedste bud på, hvordan kommunen skal styres.

En ny liste, Fusion Randers, er på vej. Listen holder pressemøde i næste uge, fortæller Jesper Bræmer, der står i spidsen for den nye liste.

Han er tidligere medlem af Liberal Alliance, og har været både byråds- og folketingskandidat for partiet i Randers. Men for nylig meldte han sig ud efter fem års medlemsskab. Ikke fordi han var raget uklar med de øvrige medlemmer af partiet, men:

- Jeg er bare træt af det politiske system og alt det etablerede. Jeg er træt af politisk korrekthed. Træt af, at politik i Danmark ikke er for politikkens og borgernes skyld - men for spillet, meddelte han på sin facebook-profil for et par måneder siden.

Men han er altså ikke blevet træt af lokalpolitik, selv om han som udgangspunkt ikke ønskede at finde sig selv på en borgerliste til kommunalvalget, tværtimod. Men nogen er nødt til at gøre noget, understreger han.

- Fusion Randers er en protest mod det politiske miljø og forholdene i byrådet i Randers, hvor de store partier skændes om, hvem der skal have hvilke poster.

Præcis hvilken politik listen vil føre, vil Jesper Bræmer ikke afsløre på nuværende tidspunkt. Men én ting er sikkert, mennesker skal i fokus frem for systemet.

- Vi - for jeg er ikke alene - er nærmere en bevægelse end en liste. En tværpolitisk bevægelse med borgerlige rødder, siger Jesper Bræmer.

- Vi bevæger os udenfor det politiske spektrum og er imod topstyring.

Han mener, det skal være slut med hanekampe mellem enkeltpersoner i byrådet og manglende tillid mellem byrådsmedlemmerne.

Annonce

De stiller op i Randers:

I øjeblikket har følgende plads i Randers Byråd:Venstre

Socialdemokratiet

Dansk Folkeparti

Konservative

Radikale

Socialistisk Folkeparti

Beboerlisten

Velfærdslisten

Disse lister og partier stiller også op til valget 21. november:

Sociallisten

Kristendemokraterne

Alternativet

Fusion Randers

Nationalpartiet

Nye Borgerlige

Enhedslisten

Liberal Alliance

Stiftende generalforsamling

En anden ny liste, SocialListen, holder i morgen aften stiftende generalforsamling som forberedelse til valget 21. november.

- SocialListen har en stærk vision for hele Randers kommune, hvor social ansvarlighed er et kernepunkt.Plejefamiliesagen skal genforhandles på en faglig forsvarlig måde, hvor barnets behov tilgodeses. Folkeskolen skal styrkes med fokus på læring, stabilitet og et opgør med de markante besparelser, lyder det fra en af stifterne, Palle Bertelsen.

Han peger på, at den nuværende byrådsperiode har båret præg af manglende samarbejde mellem de forskellige lister og partier. SocialListen vil styrke det brede samarbejde i byrådet, arbejde for mere åbenhed i beslutningsprocessen og en øget borgerinddragelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce