Annonce
Randers

Der er igen rigeligt med influenzavacciner - men kun til borgere i risikogrupperne

Apoteker Bjørn Thorbjørner, Sønderbros Apotek regner ikke med igen at løbe tør for influenzavacciner. Foto: Annelene Petersen
Statens Seruminstitut har taget hul på nødlageret af vacciner, hvorfor alle +65-årige og borgere med bestemte kroniske lidelser nu igen kan blive vaccineret mod influenza.
Annonce

Randers: Skulle du være en af dem, der kom for sent til første ombæring og derfor ikke fik et prik i skulderen, er der nu nye muligheder, i hvert fald hvis du hører til i en af risikogrupperne.

Med andre ord er det igen muligt at blive vaccineret mod influenza, efter at både praktiserende læger og apoteker for en måneds tid siden måtte melde udsolgt. Statens Serum Institut har været i nødlagrene og har sendt nye forsyninger af vacciner ud i hele Danmark.

- Og vi har nok. Jeg regner ikke med at løbe tør igen, siger apoteker Bjørn Thorbjørner fra Sønderbros Apotek i Dytmærsken uden dog at ville sætte præcise tal på, hvor mange portioner han har til rådighed.

Når han vurderer, at der er tilstrækkeligt med vaccine, skyldes det først og fremmest, at ikke hvem som helst kan blive vaccineret. Man skal enten være fyldt 65 år eller have en kronisk sygdom som KOL, diabetes og en række andre lidelser.

Annonce

Tidsbestilling

En vaccination kræver på Sønderbros Apotek kræver tidsbestilling, hvilket kan ske på adressen doegnapotek.dk eller ved fremmøde på apoteket. Man tager ikke mod tidsbestillinger over telefonen.

- Men møder man op for at bestille tid, kan det sagtens være, at der er en ledig tid fem eller ti minutter senere, siger Bjørn Thorbjørner.


Og vi har nok. Jeg regner ikke med at løbe tør igen.

Apoteker Bjørn Thorbjørner


Også på såvel Jernbaneapoteket som på Løveapoteket har man rigeligt med vacciner, og begge steder kan man møde uanmeldt op og blive vaccineret.

Både Jernebaneapoteket og Løveapoteket har afdelinger andre steder i kommunen, for Jernbaneapotekets vedkommende er det apoteket på Thors Bakke, Langå Apotek og apoteksudsalget på Glarbjergvej, mens Løveapoteket har afdelinger i Hornbæk, Kristrup og Langå. Men det er kun de to apotekers hovedafdelinger på henholdsvis Vestertorv og på Østervold, som vaccinerer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Anna von Lowzow: - Det der med hele tiden at overtage samtalen, det er så udannet og burde føre til klaps bagi

Randers For abonnenter

Kunstig sø er blevet kampplads for lystfiskere og lokale beboere - minister på vej med afgørelse

Randers

Randers Julehjælp: Festpenge i mediehuset går til økonomisk trængte familier

Annonce