Annonce
Debat

Der skal være plads til både planter, dyr og mennesker i Nationalpark Fussingø

Læserbrev: Det er dejligt at gå en tur i Fussingø Skov, og sådan skal det fortsat være. Naturligvis skal vi arbejde for at styrke naturen og biodiversiteten, men jeg er ikke sikker på, at ’rewilding’ med hegn, hvor man afskærmer almindelige mennesker fra at bruge skoven, er den bedste vej lige nøjagtig i Fussingø.

Det Konservative Folkeparti har i mange år arbejdet for at få flere til at bruge naturen og få flere sammenhængende nationalparker. Der skal også være vild natur i Danmark, men hvorfor skræmme folk væk fra naturen dér, hvor de rent faktisk bruger den?

For vilde dyr skræmmer folk væk, og med god grund. Ingen kan garantere, at det er sikkert at gå i skoven, hvis man er oppe i årene og står i vejen for en flok vilde køer. Ved Nationalpark Mols Bjerge blev en 67-årig kvinde løbet ned af vilde køer og blev indlagt på intensiv. Det hører altså ikke til dér, hvor skoven faktisk bliver brugt til rekreative formål.

Området omkring Fussingø har været beboet siden stenalderen, og i dag danner skoven rammen om blandt andet løb, mountainbike, gåture, en herregård, en vandmølle, rideskoler og hundedressører - for bare at nævne nogle eksempler. Alle slags aktiviteter vil ministeren rykke til særlige steder i Fussingøs skove i stedet for bare at lade dem bruge skoven.


Der skal også være vild natur i Danmark, men hvorfor skræmme folk væk fra naturen dér, hvor de rent faktisk bruger den?


I dag er der allerede få indhegnede områder ved Fussingø, hvor der går kreaturer rundt, og hvor der hænger skilte om, at ”færdsel er på eget ansvar”. Det skal der selvfølgelig også være plads til. Men det er for voldsomt at inddrage hele skoven til løbende stude og vildheste. Det må kunne lade sig gøre at finde plads til både dyr og dem, der bruger skoven.

Og så er det vigtigt fra politisk side at få inddraget borgerne i beslutningsprocessen om, hvordan naturnationalparken i Fussingø skal se ud. Selvom regeringen ikke har inddraget os og andre borgerlige partier i aftalen om naturnationalparkerne, bør de inddrage dem, der skal bo og leve tæt op ad dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce