Annonce
Østjylland

Hov, hvad er det for et hegn: Derfor er Agnete og Havmanden spærret inde

Nej, det er ikke Agnete og Havmanden, der er hegnet inde. Det er de forbipasserende, der er hegnet ude. Foto: Jens Thaysen
Fontæne-skulptur i Park Allé skal renoveres. Så længe det står på, skal den hegnes inde, så ingen kan skade den.

AARHUS: Hvad hulen sker der lige i Park Allé?

Har Agnete og Havmanden planer om at stikke af og slå sig ned i Skanderborg, siden de er blevet forsvarligt hegnet inde?

Nej. Tværtimod kan man sige, at det omvendte er tilfældet. Det er forbipasserende på Park Allé, der skal hegnes ude fra skulpturen.

Teamleder Henrik Kjærsgaard i afdelingen Bygning i Aarhus Kommune fortæller, at skulpturen skal gennemgå en fire-fem uger lang renovering, der begynder på mandag.

Annonce

Fyrretoppe

Om vinteren, når fontænen frostsikres ved at tømme den for vand, fyldes den op med fyrretoppe, som er ubehagelige at træde på.

- Det sker for at forhindre folk i at gå ind i fontænen, hvor de måske kan finde på at forsøge at vælte skulpturen eller på anden måde gøre skade på den, forklarer Henrik Kjærsgaard.

Og når renoveringen går i gang må fyrretoppene væk, så håndværkerne kan komme til.

Derfor indhegningen, så Agnete og Havmanden i renoveringsperioden er lige så hærværkssikret, som når fontænen er fyldt med gran.

Johannes C. Bjergs skulptur fra 1941 skal blandt andet have skiftet lamper og rør. Desuden er der nogle fuger, der skal fuges op.

Og hvis nogle har glemt, hvem Agnete og Havmanden egentlig er, kan vi fortælle, at der er tale om en folkevise om Agnete, der falder for en havmand og tilbringer otte år sammen med ham på havets bund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce