Annonce
Østjylland

Derfor er genbrugspladser lukkede for private

Private må pænt vente med næste besøg på genbrugsstationen. I Østjylland har Corona-krisen - med Randers Kommune som eneste undtagelse - lukket alle genbrugsstationer for private. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
AffaldVarme lukkede genbrugspladser på anbefaling fra Kommunernes Landsforening. Renosyd og Renodjurs fulgte trop. Randers gør ikke.
Annonce

AARHUS: ”Vores genbrugspladser er under åben himmel, folk kommer ikke tæt på hinanden, så sandsynligheden for at blive smittet på en genbrugsplads vil være meget lille, langt mindre end den vil være i vores fødevarebutikker”.

Sådan skriver byrådsmedlem Knud N. Mathiesen (DF) i et læserbrev.

Og Knud N. Mathiesen har jo indiskutabelt ret. På en genbrugsplads under åben himmel må smitterisikoen være meget mindre end inden døre i en dagligvarebutik.

Derfor ringede vi til Bjarne Munk Jensen, direktør i Affaldvarme, for at få en forklaring på de lukkede genbrugspladser.

Og den er helt enkel.

Annonce

KL anbefaler lukning

- Vi følger blot en anbefaling fra Kommunernes Landsforening, siger Bjarne Munk Jensen.

KL har gennemgået alle kommunale institutioner og opgaver og delt dem op i dem, der er vitale for samfundet – og dermed nødvendige at holde i gang. Og dem, der ikke er.

Og privates adgang til genbrugspladser falder ind i kategorien, opgaver, der ikke er nødvendige.

- Jeg er ikke sundhedsfaglig ekspert, men det gælder jo om at begrænse vores omgang med hinanden så meget som muligt. Det er jo også derfor mange arbejder hjemme. Der siger KL så, at private nok godt kan vente nogle uger, inden de kan komme af med papkassen eller den gamle stol, siger Bjarne Munk Jensen.

Annonce

Reno Syd og Reno Djurs lukker også

I Østjylland har Reno Syd også valgt at følge anbefalingen fra KL.

Det betyder, at erhvervsvirksomheder kan komme af med affald på genbrugspladserne i Odder og i Skanderborg. Genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten er helt lukkede.

På Djursland, hvor Reno Djurs driver genbrugspladserne, er pladserne i Grenaa, Feldballe, Drammelstrup og på Anholt åbne for erhvervsvirksomheder og lukkede for private.

Annonce

Nedsat bemanding i Randers

Randers derimod har valgt ikke at følge anbefalingerne fra KL. Indtil videre i hvert fald, for sådan står der på Randers Kommunes hjemmeside.

”Der er indtil videre åbent inden for de normale åbningstider. Vi kører med nedsat bemanding for at minimere smitterisikoen blandt personalet og beder om, at du følger de generelle anbefalinger, når du færdes på pladsen.”

Der står også, at der kun lukkes et begrænset antal besøgende ind, og at der derfor kan være kø og ventetid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce