Annonce
Debat

Derfor har vi brug for flere som Stig Tøfting

Digital redaktør Tobias Heede Niebuhr. Foto: Jens Thaysen

Måske har du fulgt med fra sidelinjen. Det har rigtig mange tusinde i Danmark i hvert fald de seneste to uger.

Stig Tøfting tabte et væddemål til tv-eksperten Mirco Reimer-Elster, og så måtte den kompromisløse fodbold-veteran fra Aarhus ud på en travetur helt til grænsen. Den tyske vel at mærke.

Nu igen, tænkte mange sikkert, da de første gang hørte om det "åndssvage" projekt. Men der skete noget undervejs. For det var ikke bare en enkelt mands travetur, der nu udspillede sig live på Stig Tøftings egen Facebook-side og mange af landets medier. Det var noget helt andet og meget mere.

Den på mange måder hårdtslående århusianer har gennem sit liv som fodboldspiller, fodboldsmagsdommer, kommentator og menneske i den grad delt vandene.


Vi har brug for mennesker som Stig Tøfting. Han er ægte. Han kan snakke med alle. Han er en handlingens mand, og en mand af sit ord.


Men sjældent har jeg set et projekt og en mand samle så store mængder sympati, som han gjorde med sit seneste forsøg på en Stig-mino. Selv mennesker i mit netværk, som ”ellers ikke kan lide Tøfting” har indrømmet, at de begyndte at følge tæt med i gåturen dagligt, de heppede undervejs, de donerede til formålet, og de måtte ikke mindst tage hatten af over alt det, Stig udrettede i forbindelse med sit ”åndssvage” væddemål.

Stig Tøfting formåede at tage et væddemål og gøre det til noget gavnligt for andre i en svær tid. Der er nu samlet over en million kroner ind til KidsAid og Børnecancerfonden, og det er gjort uden et landsdækkende licensmedie i ryggen, men er alene Stigs fortjeneste. Selv efter sin vanvittige gåtur til grænsen har han holdt dampen oppe og er fortsat med at være en frontfigur i den gode sags tjeneste, og dagligt tikker der flere donationer ind. 

Vi har brug for mennesker som Stig Tøfting. Han er ægte. Han kan snakke med alle, som vi så på den lange gåtur. Han er en handlingens mand, og en mand af sit ord. Alt det trænger vi noget mere til her i 2021.

Stig Tøfting og hans projekt er med andre ord, verdensklasse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce