Annoncørbetalt indhold

Derfor kan det betale sig at sammenligne priser på a-kasser?

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Alle a-kasser er forskellige og tilbyder forskellige ydelser. Derfor afhænger prisen af dit medlemskab også af, hvilken a-kasse du har valgt. Derfor er det en rigtig god ide at sammenligne priserne på de forskellige a-kasser, da det i sidste ende kan betale sig.

Der findes en del sammenligningsværktøjer på nettet, som f.eks. kan vise alle a-kasser fra de billigste til de dyreste, så du har fuldt overblik over, hvilke a-kasser der er, samt hvor meget det vil komme til at koste dig per måned at være medlem. Du skal dog være opmærksom på, at det viste beløb er per måned og ikke per kvartal. Du betaler nemlig som regel for dit medlemskab ved din a-kasse hvert kvartal. Derfor skal du gange den viste pris med tre.

Annonce

Der kan være meget at spare, hvis du sammenligner priser

Når du sammenligner priser på a-kasser, vil du finde ud af, at der kan være rigtig meget at spare i sidste ende. Dette kan være fordelagtigt for dig, hvis du for eksempel skifter fra at være under uddannelse til nyuddannet, eller hvis du af andre årsager ikke har så mange penge at rykke rundt med.

Når du kigger på prisen, skal du vide, at den består af tre omkostninger, nemlig forsikringsbidrag, atp og administrationsomkostninger. Forsikringsbidrag og atp er to faste omkostninger, og derfor vil prisen også være den samme for alle a-kasser. Denne pris for disse to omkostninger ligger på 340 kroner om måneden. Alt hvad du betaler herefter, er administrationsomkostninger.

Det er også vigtigt at sige, at du ikke er sikret en bedre a-kasse, hvis du betaler mere per kvartal og i administrationsomkostninger, ligesom en billig a-kasse nødvendigvis heller ikke er dårlig. Det vigtigste er, at du finder en a-kasse, der passer til dig, og som kan hjælpe dig med at komme i arbejde igen.

Annonce

Vælg en a-kasse, der passer til dig og dine behov

Selvom det kan virke fristende at vælge den billigste a-kasse, er det en rigtig god idé lige at kigge på, hvad a-kassen kan tilbyde, og om den passer til dig. Der findes nemlig tværfaglige a-kasser, der passer til alle uanset uddannelse eller arbejde. Det er som regel også de a-kasser, hvor et medlemskab koster mindst.

Men der findes også a-kasser, der er mere specifikke i deres optagelse. Hvis du for eksempel er uddannet lærer, kan det være meget fordelagtigt for dig at finde en a-kasse, der passer til netop din faggruppe. Det kan være vigtigt, fordi de mere specifikke a-kasser har flere kernekompetencer til at hjælpe netop dig, der for eksempel er lærer.

Så selvom det naturligvis er vigtigt at finde en a-kasse, som du kan betale – og en a-kasse, hvor du ikke betaler for meget – så er det mindst lige så vigtigt at finde en a-kasse, der passer til dig og dine behov.

Annonce

Test, om du betaler for meget for din a-kasse

Måske du faktisk betaler for meget for din a-kasse, uden at du ved det. Heldigvis kan du tjekke, om du betaler for meget med denne smarte a-kasse sammenlignings funktion (Se under ”Har du allerede en a-kasse”) fra find-a-kasse-priser.dk.

Hvis det viser sig, at du faktisk betaler for meget for din nuværende a-kasse, er det heldigvis rigtig let at skifte til en ny og billigere a-kasse. Det eneste, du skal gøre, er at oprette et medlemskab ved din nye a-kasse, og så klarer din gamle a-kasse og din nye a-kasse resten indbyrdes.

Det er heller ikke dyrt at skifte til en anden a-kasse, da du ikke skal betale to gange kontingent – heller ikke hvis du skifter, mens du står mellem to kvartaler.

Det vigtigste at huske, når du skifter a-kasse, er, at du ikke selv må slette eller opsige dit medlemskab ved den gamle a-kasse, da du på den måde kan miste alle dine optjente rettigheder.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.