Annonce
Randers

Derfor skal chaufføren ikke hjælpe med rollatoren

Borgere med rollatorer er selv ansvarlige for at stige ombord i Midttrafiks busser. Chaufførerne er ikke forpligtet til at hjælpe. Arkivfoto: Kim Rune Jensen
Ældre med rollatorer og mødre med barnevogne er selv ansvarlige for at stige ombord i Midttrafiks busser. Her er forklaringen.

Randers: Buschauffører er ikke forpligtet til at hjælpe ældre med rollatorer og mødre med barnevogne, der har problemer med at forcere de tre-fire trin for at komme ombord i de blå busser.

Avisen har talt med Midttrafiks kundeservice, der gør opmærksom på, at selskabet ingen ledelsesret har i forhold til chaufførerne. Midttrafik udliciterer en kollektive bustrafik og handicapkørsel i Region Midtjylland, men det er private selskaber, som ansætter chauffører og andet personale til at udføre kørslen.

Midttrafik står derfor ikke for at forsikre chaufførerne. Hvis det var tilfældet, ville de være ansvarlige, hvis det går galt, når "fru Jensen skal have hjælp til at få en rollator med en fyldt købmandskurv op i bussen".

Der bliver desuden gjort opmærksom på, at nogle chauffører har dårlig ryg, ligesom de stramme køreplaner betyder, at de ikke skal for meget op af stolen.

- Vi kan ikke forbyde chaufførerne at hjælpe, men der er jo også deres eget fysiske arbejdsmiljø at tage hensyn til, lyder det fra Midttrafik.

Om barnevogne, klapvogne og rollatorer kan man læse følgende på Midttrafiks hjemmeside:

"Du kan gratis tage en barnevogn, klapvogn eller rollator med i bussen eller Letbanen, hvis der er plads til det, og ind- og udstigning ikke generes...

Barnevogne, klapvogne og rollatorer må kun medbringes, når de bruges til persontransport...

Der er typisk plads til højst to barnevogne eller én kørestol pr. bus. Chaufføren kan afvise at tage en barnevogn, klapvogn eller rollator med, hvis der er begrænsede pladsforhold. Chaufførens vurdering er gældende."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

3 ting vi lærte af forårets første kamp: Indskiftere banker på

Annonce