Annonce
Randers

Derfor skal du ikke oplade mobilen om natten

Sikkerhedsstyrelsen advarer imod, at man oplader sin telefon om natten. Arkivfoto

At oplade mobilen, mens man sover, kan være direkte farligt.

Annonce

Hele 58 procent af midtjyderne oplader mobiltelefonen om natten på trods af, at Sikkerhedsstyrelsen fraråder dette. Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Nykredit Forsikring.

Sikkerhedsstyrelsen fraråder ellers, at man lader mobilen sidde til opladning om natten, da både telefon og oplader kan blive meget varme under opladning. I værste fald kan det resultere i brand, som man risikerer ikke at opdage, hvis man først er faldet i søvn.

»En brand i hjemmet kan ofte undgås, hvis der bliver reageret hurtigt nok. Vi oplever desværre, at brande opstår ved, at eksempelvis varme opladere og telefoner ligger i sofaen eller sengen, og dermed antænder sig selv eller andet brandbart materiale,« skriver Kim Rud-Petersen, der er koncerndirektør i Gjensidige Forsikring, i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Ligger man og sover, er der risiko for, at man ikke opdager det. Og det kan blive fatalt.«

Det er langt fra første gang, der bliver advaret mod at oplade telefoner om natten, og 70 procent af midtjyderne har da også hørt om en eller flere sager med brande, der er opstået i mobilopladere. Alligevel er det kun 19 procent, der efterfølgende har vinket farvel til de natlige opladninger.

Ifølge Kim Rud-Petersen skyldes det formentlig, at mange lever en travl hverdag, hvor de i stigende grad bruger telefonen - og så kan det altså være irriterende, hvis den løber tør for strøm allerede om formiddagen, fordi den ikke blev ladt op, inden man tog hjemmefra.

»Men de mange historier, der har været fremme omkring brande i mobilopladere, viser altså, at det er en rigtig dårlig idé at oplade telefonen om natten,« fastslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fra kulkælderen til topscorer-bejler: Mentaltræner bag Vitos vilde forandring

Randers

August i Randers spækket med kultur

Annonce