Annonce
Leder

Derfor skal du stemme: Der er mange gode grunde, læs dem her

Kampen om den politiske indflydelse i danske kommuner og regioner går i dag ind i sit sidste og afgørende døgn. I morgen har vi som vælgere i det danske demokrati verdens bedste mulighed for at sætte vores præg på den politiske retning i vores lokale og regionale samfund i de kommende år. Det er en mulighed, vi skal huske at benytte. Dels er den vores bedste chance for at ændre på det, vi gerne ser ændret. Dels er det et vigtigt element i vores samfunds indre styrke, at vi alle deltager i vores demokrati.

Selv om politikerleden er voksende, lever vi vores gode liv i et af verdens mest velfungerende demokratier med folkevalgte politikere, der i et vist omfang er drevet af ambitioner på egne vegne, men som også er drevet af ambitioner på samfundets vegne - politikere, der er styret af oprigtige ønsker om at skabe et bedre samfund med højere velstand og velfærd, med bedre hverdage for børn, voksne og ældre, med større sikkerhed for de svage og større virkefelt for de stærke.

Det er vigtigt, at vi alle værner om vores politiske system ved at afgive vores stemme ved valget i morgen. Det er vigtigt, at vi alle bakker op om vores politikere og ikke lader dem i stikken med alle problemerne. Ganske vist har politikerne selv ønsket at blive valgt, men flere har også ladet sig vælge, fordi andre har bedt dem om det. De har påtaget sig et hårdt stykke arbejde. De møder ikke på deres politiske arbejdsplads klokken otte om morgenen og går hjem klokken 16. De møder om aftenen og om natten. Efter en normalt arbejdsdag.

Annonce

Nuvel, de får penge for det, men de får ikke penge, der står mål med indsatsen, arbejdstiderne, ansvaret og den kritik, der ofte møder dem.

Vi skal puste vores politikere i nakken og sikre os, at de ikke misbruger deres magt. Men vi skal også skønne på, at de gider at gøre det politiske arbejde, vi ikke selv gider. Vi må gerne være kritiske. Kritiske borgere er en sund del af et sundt demokrati. Men vi skal være kritiske på en konstruktiv måde. Vi skal hjælpe vores politikere med brugbare ideer, der kan bringe os videre mod det bedre.

Det begynder med et kryds på stemmesedlen i morgen - men det slutter ikke der. Hvis vi vil vores samfund, må vi støtte de politikere, vi selv har valgt. Vores stemmeret er ikke kun et privilegium. Stemmeretten er også et ansvar.

Hvis vi vil vores samfund, må vi støtte de politikere, vi selv har valgt. Vores stemmeret er ikke kun et privilegium. Stemmeretten er også et ansvar.

Annonce
Randers For abonnenter

Guide til køb af juletræet: Her kan du få gode ideer, hvis du er på jagt efter julens populære grantræ

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Opdateret: Broslagsmål endte med at skille Kjærsgaard fra de konservative - dermed er det også et farvel til vigtige poster

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Randers

VIA-elev fremviste falsk coronapas i undervisningen: Så bankede politiet på hendes dør

Randers

Betonblokkene lå spredt ud over E45: Spentrup-chaufførs lastbil mistede al strøm og forårsagede omfattende uheld

Sundhedsministeren er smittet med corona

Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Erhverv

Jeanne glæder sig til at hente sit nyeste køb hjem fra grænsen: En lyserød truckerdrøm er gået i opfyldelse

Randers

Flytning af lyntestcenter i Randers skaber jubel blandt podere: Rykker ind i varmen på Falckstationen

Boligsalget slår sidste år flere uger inden årsskiftet

Randers

Politisk julebombe: Christina Kjærsgaard forlader Konservative og bliver byrådsmedlem for Østbroen

Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Randers

Julemænd på motorcykler mødt af smil og vink: Se videoen af de festlige fyre, som spredte glæde og larm på regionshospitalet

Annonce