Annonce
Randers

Dermapharm producerer 10 ton håndsprit om ugen: Umuligt at følge med efterspørgslen

Hos Dermapharm kører produktionen på højtryk. Alligevel er det umuligt at følge med de usandsynligt mange henvendelser, firmaet får fra ind- og udland. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Dermapharm bliver lige nu bombarderet med opkald fra alle verdenshjørner, hvor coronavirussen får folk til at være desperate efter håndsprit.

Fårup: I øjeblikket er håndsprit ikke til at opdrive i de lokale apoteker og butikker, og sådan er det over det meste af landet. Ja, faktisk i store dele af verden, hvor frygten for den nye coronavirus har fået folk til at flå håndsprit af hylderne.

Det kan i høj grad mærkes hos Dermapharm i Fårup, der er en af landets største producenter af det desinficerende middel. Her har de ligget vandret, siden Statens Serum Institut mandag i uge 9 advarede danskerne om, at virussen sandsynligvis også ville komme til Danmark, efter den for alvor havde ramt Europa - og særligt Norditalien - i dagene op til. Og seruminstituttet fik som bekendt ret: Få dage efter blev det første danske tilfælde registreret, og siden da er antallet af smittede danskere steget til 15, hvilket bare har fået efterspørgslen på håndsprit til at stige og stige.

- Efterspørgslen er gået amok den sidste halvanden uge. Vi får usandsynligt mange henvendelser, og ville uden tvivl kunne sælge alt det, vi kan lave, fortæller Dermapharms administrerende direktør, Mikkel Egelund Jensen, der af samme grund har skruet helt op for produktionen.

- Vi producerer mellem 500 og 1000 procent mere håndsprit end normalt. Vi kommer minimum til at producere 10 ton om ugen de næste mange uger, tilføjer han.

Nogle efterspørger så store mængder, at det aldrig ville kunne lade sig gøre, og de er nærmest ligeglade med, om det bliver leveret i plastikposer fra Rema.

Mikkel Egelund Jensen, administrerende direktør, Dermapharm

Ikke nok til alle

Alligevel er der ikke nok til alle, og Dermapharm er derfor nødt til at sige nej til mange af dem, der henvender sig.

Hvor fabrikken i Fårup normalt leverer til en lang række danske kunder samt kunder i et par andre nordiske lande, vælter det nu også ind med henvendelser fra Kina, Spanien, Tyskland og alverdens andre lande, som ønsker enorme mængder leveret. Noget, der simpelthen ikke kan lade sig gøre.

- Vi overvejer lige nu at kalde vikarer ind for at øge produktionen yderligere. Men der er dog grænser for, hvor meget mere produktionen kan øges, da det også er ved at være en udfordring for os at skaffe kapsler og flasker til at fylde håndspritten i, forklarer Mikkel Egelund Jensen.

Annonce

Desperate opkald

Den administrerende direktør fortæller også, at opkaldene fra især udlandet begynder at emme af desperation.

- Nogle efterspørger så store mængder, at det aldrig ville kunne lade sig gøre, og de er nærmest ligeglade med, om det bliver leveret i plastikposer fra Rema, siger han og tilføjer:

- Men vi kan umuligt følge med alle de henvendelser, vi får, og vi er nødt til at prioritere de kunder, vi plejer at handle med.

Ifølge Dermapharms administrerende direktør, Mikkel Egelund Jensen, er produktionen af håndsprit i øjeblikket øget med 500-1000 procent. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce
Randers For abonnenter

Smitten breder sig blandt politikerne: Borgmester Torben Hansen er også ramt af corona

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 4148 personer er smittet -  12 er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Randers FC For abonnenter

Kommentar: Med Greve på holdet havde det formentlig heddet top 3

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Alarm 112

Flere uheld end normalt: Kør forsigtigt det er glat

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Randers For abonnenter

Coronasmittet borgmester var til gallapremiere med små 300 gæster: Sådan vil filmens producer tackle situationen

Østjylland

Hovedvej var spærret: 84-årig kvinde dræbt i ulykke

Randers For abonnenter

Byrådet ramt af corona: Bjarne Overmark og Kasper Fuhr er isolerede og resten er blevet opfordret til test

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Randers

Meget fuld, råbende mand anholdt: Nægtede at forlade 7-Eleven

Randers For abonnenter

Sådan lyder dommen over Hvidsten-to'eren: Fantastisk flot film, men hvor er den dybere psykologiske vinkel?

Randers

Politiet søger vidner til cykelbrand ved Randers Station: - Undersøgelser tyder på påsat brand

Annonce