Annonce
Randers

Det bedste råd fra Karen Radmer: Start ferien med at komme afsted

Karen Balling Radmer med manden Steen Balling Radmer på yndlingsstedet Bovet på Læsø. De står midt i vandet og kigger ind mod land. Privatfoto.
Kommunikationschefen i Randers Kommune, Karen Balling Radmer, nyder også at bruge feriedage på at hygge i byens gågader med datteren.
Annonce

Randers: Man skal lytte godt efter, men så afslører dialekten også, at kommunikationschefen i Randers Kommune er fra Frederikshavn. Karen Balling Radmer  er opvokset i havnebyen i det nordlige Vendsyssel og husker med glæde barndommens somre på de kanter. Vi har stillet hende de samme otte spørgsmål, som de øvrige deltagere i vores serie Min Sommer:

Annonce

1. Hvad er dine sommerplaner i år?

Det bliver i høj grad ferie i Danmark. Vi skal på nogle korte ture, blandt andet til vadehavet for at mærke tidevandets skiften, til Læsten Bakker og se sammenhængen med Fussingø (som netop er udpeget til naturnationalpark, red.). Vi skal også en uge til Læsø, det er en tradition, som skyldes min barndom, hvor familien kom der om sommeren. Jeg er født og opvokset i Frederikshavn, og vores sommer gik altid med familien til Læsø, og den tradition har jeg formået at trække ned over min egen familie.

Annonce

2. Har coronaen ændret dine planer?

Ja, vi har to voksne børn og tænkte, at det her nok var sidste år, hvor vi kunne få dem med på en ferie til udlandet, men det holdt vi op med at tænke i foråret og begyndte at tænke, at det nok blev ferie i Danmark.

Vi har et par gavle på huset, som trænger til en kærlig hånd, og det har vi hyret et lokalt firma til. Og så har vi tænkt, at det nok også er meget godt at være hjemme, når der bliver åbnet ind til huset.

Annonce

3. Hvad er sommer for dig?

Det er lyse nætter og alle de her blomster, der dufter, sommerduften af hyldeblomst og jordbær, og lyse nætter, det er gåture ud over Bovet på Læsø i vand til anklerne.

Annonce

4. Hvordan husker du dine barndomssomre?

Som Læsø og Skagen, Pikkerbakken (høje bakker på vejen ind mod Frederikshavn, red.), Lyngså med masser af sand, hvor vi løb og legede i det område, hvor mine forældre havde sommerhus. Jeg har en søster, som er fem år yngre end mig. Vi har fødselsdag samme dag, og jeg har altid været glad for at have en at dele fødselsdagen med.

Annonce

5. Hvad er din bedste ferieoplevelse?

Der har været mange små fine oplevelser, men den største er turen med familien til USA for fem år siden, hvor vi var i Yellowstone Nationalpark, og hvor vi hikede i båd op ad floden, som bliver smallere og smallere. Vi var også i Zion Nationalpark i Utah. Det var nogle fantastisk smukke naturoplevelser, og jeg er nok mest til naturoplevelser.

Delte familien din begejstring?

- Ja, de synes også, det var spændende at skulle hike i floden. Det er jo på eget ansvar. Hvis der har været et stort regnskyl, kan der komme vand brusende ned igennem, så man tjekker lige, hvordan vejret var i sidste uge, inden man gør det.

Blå bog

Karen Balling Radmer, 49 år

Gift, to børn, 21 og 18 år

Født og opvokset i Frederikshavn

Kommunikationschef i Randers Kommune siden 2010


Jeg har ikke oplevet slemme ting som væggelus eller noget andet slemt, så jeg har været heldig med mine ferieoplevelser.

Karen Balling Radmer


Yellowstone er en kæmpe vulkan. Da den gik i udbrud sidst, så kostede det dinosaurerne livet. Du kører rundt i det her krater, hvor der er bevoksninger og træer, og nogle steder er der hele skovsider, som er gået ud på grund af syren, der er steget op, andre steder er der mudderpøle, der er store græsområder med bisoner. Det er fantastisk.

Annonce

6. Hvad er din værste ferieoplevelse?

Jeg har ikke oplevet slemme ting som væggelus eller noget andet slemt, så jeg har været heldig med mine ferieoplevelser. Men jeg kan huske en enkelt tur til Gardasøen med halvpension, hvor aftensmaden i en uge bestod af variationer over schnitzel, det var sgu lidt hårdt, men jeg vil også sige, vi er i kategorien luksusproblem.

Vi har haft fantastisk mange gode ferier. Det har ikke været de kæmpe eventyr, vi er taget ud på med vores børn, det har været meget i Danmark og i sommerhuse for at de skulle opleve landet.

Annonce

7. Hvad er dit favoritsted om sommeren?

Læsø, nærmere bestemt Bovet, som er et vadehavsagtigt område, hvor du kan gå to kilometer ud i bugten i vand til anklerne.

Og så kan jeg rigtig godt lide at have tid til at hygge med min datter i gågade-systemet i Randers. Ja, det gør vi faktisk i vores ferie.

8. Hvad er dit bedste sommertip?

Det er at starte ferien med at komme afsted, at starte en ferie med at gøre noget helt andet end til hverdag. Ellers kan man nemt komme til at bruge den første uge til at lande. Men hvis man får revet sig selv væk, for eksempel til Bovet på Læsø, på dag to i ens ferie, så er man meget bedre til at holde ferie resten af tiden. Så at bryde hverdagens rytmer hurtigt er mit bedste ferietip.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

50-årig kørte uden kørekort

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce