Annonce
Randers

Det begyndte med tøj, træsko og senge for Børnenes Kontor

Mandag eftermiddag var bestyrelsen for Børnenes Kontor samlet på Laksetorvet for at behandle de ansøgninger, som foreningen har modtaget, og finde frem til, hvem der i året modtager julehjælp fra foreningen. Foto: Mathias Fredslund Hansen

I dag yder Børnenes Kontor foruden julehjælp bl.a. støtte til kontingent til en fritidsaktivitet samt stipendier til sommerferie-aktiviteter.

Annonce

Randers: Når man ser tilbage på historien bag Børnenes Kontor i Randers, må man konstatere, at selv om hovedformålet altid har været at yde hjælp til børn af fattige familier, så har selve støtten ændret form. Børnenes Kontor i Randers blev oprettet under Besættelsen som en lokalafdeling af Landsforeningen Børnenes Kontorer. Af den gamle protokol fremgår, at støtten til de fattige børn bestod i hjælp med tøj, uddeling af træsko og på et tidspunkt også børnesenge. I dag uddeles der hverken træsko, børnesenge eller tøj.

I dag yder Børnenes Kontor i Randers støtte på tre hovedområder: Kontingentstøtte til fritidsaktiviteter - julehjælp i form af naturalier og et mindre pengebeløb - feriestipendier til sommerferieaktiviteter.

- Foreningens arbejde er baseret på frivilligt arbejde, som udføres af en bestyrelse på fem medlemmer, fortæller formanden for Børnenes Kontor i Randers, Kirsten Vandbæk.

Randers Julehjælp

Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.

Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.

10 organisationer/foreninger får del i Randers Julehjælp 2018: Aktivitetsforeningen Jennumparken Børnenes Kontor Dansk Folkehjælp Frelsens Hær Giv Julen Mening Juleteamet Randers og Omegn Kirkens Korshær Kirkernes Familiehjælp Mødrehjælpen Venligboerne Langå Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilpay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.

Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem kl. 10 og 14.

Virksomheder og forretninger har også mulighed for at donere ting, der kan blive solgt ved en auktion lørdag d. 8. december. Der kan også doneres flere enheder af en vare, som medlemmer af Lions Club Randers Gudenaa kan sælge ved stande i byen. Meddelelse om ting, der doneres, sendes til pers@amtsavisen.dk

Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle.

Indsamlingsperioden er 18. november til 15. december.

Annonce

120 år gammel idé

Ideen bag Børnenes kontor stammer helt tilbage fra 1898, fra en situation, der pudsigt nok har ligheder med Randers Julehjælp, idet journalist A. C. Meyer gennem sit arbejde på dagbladet Socialdemokraten uddelte smådonationer, fra private og erhvervsdrivende til fattige københavnske børnefamilier. Donationer der kunne komme i forbindelse med artikler om datidens fattigdom. A. C. Meyer var også flittig til at hjælpe med private donationer, og da den sociale nød var blevet stor, fandt han det nødvendigt at oprette organisationen Børnenes Kontor.

Det økonomiske fundament for foreningens arbejde er fortsat baseret på indsamlede midler. De midler, som landsforeningen får ind via fonde fordeles til de lokale kontorer efter børnetal i de pågældende kommuner. Dertil kommer, hvad de lokale kontorer på forskellig vis selv kan samle ind.

Køb af julemærke

Lions Club Randers Gudenaa har besluttet, at indtægterne fra salget af årets digitale julemærke skal indgå i Randers Julehjælp.Motivet for årets mærke Randers Amtsavis' bygning i Nørregade, hvor avisen har haft til huse i næsten 200 år.

Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket:

Private skal sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilpay på nr. 84319.

Skriv mail-adresse og "julemærke" i meddelelsesfeltet.

Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

Alle, der køber et julemærke, deltager samtidig i Lions Julelotteri om gaver til en samlet værdi af minimum 15.000 kroner. Vinderne trækkes i begyndelsen af januar næste år.

Annonce

Velvillige lokale kræfter

- Børnenes Kontor i Randers er således afhængig af velvillige lokale kræfter, som gennem blandt andet donationer er med til at støtte op omkring, at vi kan hjælpe udsatte børn i Randers Kommune, konstaterer Kirsten Vandbæk.

Børnenes Kontor i Randers hjælper udsatte børn i økonomisk trængte familier i Randers Kommune med støtte til kontingentbetaling, så de får mulighed for at deltage i en fritidsaktivitet og være en del af et socialt fællesskab udenfor skolen. Ved hjælp af feriestipendier får børnene i sommerferien mulighed for at kunne deltage i aktiviteter, som de kan dele med kammeraterne efter ferien.

Annonce

Julehjælp

Aktuelt er fokus for bestyrelsen for Børnenes Kontor i Randers meget naturligt at kunne give udsatte børn en mulighed for at holde jul med god mad, julegodter og en lille gave efter den enkelte families valg, idet kontoret udsteder et penge-gavekort.

- Vi har de seneste år samarbejdet med Rema 1000 i Dronningborg. Det består i, at vi har kunnet "plukke" i tilbudsaviserne i december måned, og Rema har givet mulighed for opbevaring af vores varer frem til uddelingsdagen. Butikken har desuden sponseret poser til varerne. Føtex på Mariagervej har lavet gavekort og plejer at sponsere slikposer til børnene, fortæller Kirsten Vandbæk.

Som al anden støtte fra Børnenes Kontor ydes julehjælpen efter ansøgning. Ansøgningerne behandles i begyndelsen af december, mens selve uddelingen sker om eftermiddagen torsdag før jul.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup forsvarer sig efter Dubai-tur med kæresten: - Rejsen var arbejdsmæssigt relevant

Randers FC For abonnenter

Minut for minut: Ungt Randers FC-hold spillede uafgjort i Kolding

Randers

Falske bank- og NemID-folk svindlede ældre kvinder: - En person fra Kina har forsøgt at hæve 20.000 kroner

Annonce