Annonce
Østjylland

Det bliver lidt hurtigere at køre til Aarhus Lufthavn

Motortrafikvejen på Djursland er ved at få flere spor og nye midterautoværn. Det betyder, at Vejdirektoratet vil give bilisterne lov til at træde hårdere på speederen. Arkivfoto: Jan Christensen

På dele af Motortrafikvejen på Djursland øges hastighedsgrænsen til 100 km/t

Det bliver lidt hurtigere at køre i bil og bus fra Aarhus til Aarhus Lufthavn ved Tirstrup.
Annonce
Hastighedsgrænsen for dele af Motortrafikvejen på Djursland hæves fra 90 til 100 km/t, og det sker inden udgangen af 2016.
Vejdirektoratet er ved at forberede den nødvendige opgradering, der gør det hurtigere at komme fra A til B.
På Djursland gælder det strækningerne mellem Løgten og Bale samt Bale og Ugelbølle.

Loven er lavet om

Den ny hastighedsgrænse tager afsæt i en ændring af færdselsloven.
Den blev vedtaget 3. maj af Folketinget, og bilisterne har allerede fået glæde af opgraderingen på strækningen fra Holbæk til Vig, hvor det i sommeren blev tilladt at køre 100 km/t.
I øjeblikket arbejdes der på at opgradere de lokale strækninger Løgten-Bale og Bale-Ugelbølle samt Bredsten-Vandel, Sdr. Borup-Assentoft og dele af Næstved Nordlig omfartsvej.

Tilfreds minister

Opgraderingerne indebærer blandt andet, at der etableres nye midterautoværn. De skal øge sikkerheden, når hastigheden sættes op.
Samtidig er der gang i etablering af nye spor på Motortrafikvejens vestlige del. De giver flere muligheder for at afvikle tæt trafik samt lave overhalinger.
»Jeg er glad for, at opgraderingerne er i gang, så bilisterne får lov til at sætte hastigheden op på udvalgte veje rundt omkring i landet. Ved at øge hastigheden på de motortrafikveje, som er egnet til hurtigere kørsel, gøres det nemmere at komme fra A til B. Det hjælper på mobiliteten i samfundet og er til glæde for bilisterne,« siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V).
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce