Annonce
Norddjurs

Det bliver sværere at skylde for spildevand på Djurs

De to vandselskaber Aquadjurs og Syddjurs Spildevand er blevet enige om at sende restancer til privat inkasso. Foto: Aquadjurs
Fremover bliver det ikke Gældsstyrelsen, men privat inkasso, der skal inddrive restancer for Syddjurs Spildevand og Aquadjurs. Og lokale skylder 2,7 millioner kroner - til deres naboer. Nu skal skyldnerne betale.

Djurs: Aquadjurs og Syddjurs Spildevand sender i disse dage årsafregningen for 2019 ud sammen med aconto for 2020. Langt de fleste vil betale regningen til tiden, men det kniber for nogle få, konstaterer spildevandsselskaberne.

Men nu kan skyldnerne forvente en strammere kurs fremover, så de kommer til at betale for spildevandet på lige fod med alle andre.

Indtil nu har spildevandsselskaberne kun haft mulighed for at sende de ubetalte regninger videre til Gældsstyrelsen, som i princippet hjælper med at få skyldnere til at betale deres gæld til det offentlige. Siden 2015 har Gældsstyrelsen dog været ramt af it- og juraproblemer, så kun en lille del af gælden er blevet indfriet siden. Og det trækker ud med at finde en løsning.

Annonce

De sender regningen

Aquadjurs A/S er ejet af Norddjurs Kommune. Syddjurs Spildevand A/S er ejet af Syddjurs Kommune.

De to selskaber arbejder sammen om at opkræve afledningsafgift hos i alt cirka 73.000 indbyggere i forsyningsområdet.

Det er uretfærdigt

Derfor har regeringen nu givet spildevandsselskaberne mulighed for at sende ubetalte regninger videre til private inkassofirmaer og advokater. Og det har de to spildevandsselskaber på Djursland valgt at gøre.

- Langt de fleste kunder betaler deres regninger til tiden, men enkelte kan eller vil ikke. Det er ikke retfærdigt for dem, der betaler. Derfor håber vi på, at vi med privat inddrivelse kan få flere til at betale, lyder det i en pressemeddelelse fra direktørerne for de to selskaber på Djursland, Søren Lynge Petersen fra Syddjurs Spildevand og Palle Mikkelsen fra Aquadjurs.

Lokale skylder millioner

På landsplan har spildevandsselskaberne 168 millioner kroner til gode hos kunderne. Kundernes samlede gæld i dag er på 1,1 million kroner til Syddjurs Spildevand og 1,6 millioner kroner til Aquadjurs.

Fremover bliver det sådan, at hvis kunderne ser bort fra to rykkere fra spildevandsselskabet og eventuelt en betalingsaftale, bliver deres regning sendt videre til advokat. Og så kan det blive dyrt at slippe ud af gælden, advarer selskaberne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce