Annonce
Debat

Det er en topprioritet for Socialdemokratiet at bekæmpe stigende arbejdsløshed, Britt Bager

Annonce

Læserbrev: Venstres folketingsmedlem Britt Bager langer i et læserbrev 8. september ud efter Socialdemokratiets finanslovsforslag. Ordføreren påstår, at vi trækker mennesker ud af arbejdsmarkedet. Der må være noget, som ordføreren har misforstået. Med finanslovsforslaget gør regeringen det stik modsatte.

Det er Socialdemokratiets absolutte topprioritet med vores finanslovsforslag, at vi bekæmper den stigende arbejdsløshed, vi har set blomstre frem med sine grimme torne under coronakrisen. I Østjylland er knap 7000 mennesker blevet arbejdsløse mellem 9. marts og 7. juni. På landsplan har mere end 40.000 mennesker mistet deres job. Den udvikling skal vi vende, og den må ikke bide sig fast som en permanent tilstand i vores samfund.

Med finanslovsforslaget vil Socialdemokratiet holde hånden under 46.000 mennesker, der potentielt kunne have mistet deres arbejde. Det svarer til en lempelse af finanspolitikken med 21 milliarder kroner, men det kommer til at bevirke, at 46.000 flere mennesker vil være i beskæftigelse i 2021. Vi dæmper den arbejdsløshed, der er opstået under coronakrisen.


De svageste skal ikke igen betale den største del af regningen.


Og i skærende kontrast til måden Venstre håndterede finanskrisen? Ser vi tilbage på 2009, så slog VK-regeringens skæve og ufinansierede skattelettelser så stort et hul i statskassen, at man allerede i 2010 var nødt til at stramme finanspolitikken – på trods af at ledigheden var helt oppe på seks procent.

Mellem 2008 og 2010 steg bruttoledigheden med lige knap 100.000 personer. Vi kan også sige 5000 mennesker om måneden i halvandet år. Går vi tilbage til nutiden, forventer Finansministeriet, at bruttoledigheden for 2020 kommer til at stige med 43.000 personer sammenlignet med 2019. Det er et arbejdsløshedstal på 4,8 procent. Som vil falde til 4,4 procent i 2021. Alt sammen på grund af de økonomiske tiltag i form af hjælpepakker, som vi har gjort under coronakrisen siden marts og på grund af den finanslov, som Socialdemokratiet har fremlagt.

Så når Britt Bager kalder finanslovsforslaget økonomisk uansvarligt, så kunne det ikke være mere forkert. Det er faktisk det stik modsatte. Vi investerer i den økonomiske genopretning oven på en krise, der stadig er her. Vi gør det også, fordi vi har lært af fejlene, der blev begået oven på finanskrisen.

De svageste skal ikke igen betale den største del af regningen.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Midttrafik retter ind: Nu kører bussen igen i Helstrup - men kun som midlertidig løsning

Randers FC For abonnenter

Transfervinduet lukker om 14 dage: Nej til Amankwaa, nyt om Kehinde og tro på en god coronahandel

Annonce