Annonce
Læserbrev

Det er galehuset på Rådhustorvet, der er problemet

Læserbrev: I et læserbrev af Peter Sørensen, Søren Møllers Gade 2, Randers, i Amtsavisen 2. februar med overskriften "Randers Kommunes trivselsmåling" skriver han, at kommunens trivselsmåling er meget bekymrende læsning. Han fortsætter. Kommunens øverste embedsmand, Jesper Kaas Schmidt, med ansvar for mere end 9000 ansattes arbejdsmiljø, udtaler sig blandt andet om de fire procent af medarbejderne, der har oplevet mobning og/eller krænkende adfærd i forbindelse med udførelsen af deres arbejde. Desuden refererer Peter Sørensen til Jesper Kaas Schmidts udtalelse om, at den øverste ledelse - altså direktionen – nu vil drøfte, hvordan man gør medarbejderne i stand til at håndtere den slags situationer.

Peter Sørensen skriver endvidere, at en kommunaldirektør, der har fået et mistillidsvotum fra 11 byrådspolitikere, burde gøre sig mere umage. Kommunaldirektøren burde tage fat på at udrydde den onde retorik og kultur, der hersker i kommunen. Desuden mener Peter Sørensen, at kommunaldirektøren ikke tager fat om ondets rod.

Kære Peter Sørensen. Jeg er bestemt ikke enig med dig i dine udtalelser om kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt. Du gør ham uret. For det første er det altså en særdeles flot trivselsmåling, der er lavet. Den viser jo, at medarbejderne er glade for deres arbejdsplads. Kommunaldirektøren peger på nogle områder, der skal mere fokus på. Det er da fornuftigt. Han peger også på, at der gøres meget for at forebygge, at medarbejderne udsættes for negative ting på jobbet. Herunder dårlig opførsel fra urimelige borgere, der ikke altid optræder kultiveret.

Men du må ikke forlange, at kommunaldirektøren skal kunne stoppe byrådets dårlige kultur og visse byrådsmedlemmers utilstedelige adfærd overfor ansatte i kommunen ved blandt andet at snage i deres personalemapper. Det er jo galehuset på Rådhustorvet, der er problemet. Og det kan kun vælgerne løse ved næste valg.

Du nævner også, at der er 11 byrådsmedlemmer, der har mistillid til Jesper Kaas Schmidt. Og hvad så. Det er deres problem. Der er altså 20 byrådsmedlemmer, der har tillid til ham. Og jeg kan ikke huske, at der nogensinde har været en kommunaldirektør eller en anden direktør i Randers Kommune, der ikke har fået et mistillidsvotum af nogle byrådsmedlemmer. Det fortæller bare, at Randers Byråd ikke er som andre byråd. Og at flere byrådsmedlemmer i Randers virker utilpassede og fortvivlede. Det er ærgerligt for demokratiet.

Så jeg synes, at kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt og resten af direktionen skal tage det helt roligt. For der er jo valg om knap to år. Og alting kan kun blive bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Socialdemokratiet elsker frikadeller

Læserbrev: Det skulle man ikke tro, når man læser de seneste debatindlæg i forskellige medier fra vores byrådskollegaer fra Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti. I debatindlæg tillægges Socialdemokratiet skjulte hensigter, og der skabes frygt og angst for, at Socialdemokratiet i Favrskov Kommune er godt i gang med at afvikle dansk kultur og gode danske højtider. Ord skaber virkelighed - og kan give anledning til misforståelser. Sproglige ændringer og forenkling har givet anledning til virakken. Baggrunden er sagen vedrørende revision af Favrskov Kommunes mad- og måltidspolitik. Den socialdemokratiske gruppe har foreslået en sproglig ændring af formuleringen:"Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt med udgangspunkt i traditioner, højtider og i en alsidig dansk madkultur". Vi har foreslået og stemt for den mere enkle formulering: "Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt. Menuerne tilberedes med udgangspunkt i sæsonens råvarer og traditioner". Når vi har foreslået at udelade ordet "dansk", hænger det sammen med, at vi med en bredere formulering åbner op for større grad af variation. Som der fortsat skal stå i vores kvalitetsstandard, så vil: Menuen fastsættes af leverandøren og vælges af borgeren. Der er valgfrihed mellem flere forretter, hovedretter og desserter. Menuerne planlægges, så vidt muligt, ud fra brugernes ønsker og behov, dvs. at de retter, der ønskes, også er de retter, der tilbydes. Derfor vil den enkelte bruger ikke komme til at opleve ændringer i forhold til, hvad man i forvejen kender til, og dermed vil man stadig kunne vælge flæskesteg med rødkål til jul og frikadeller på en onsdag. Den anden sproglige præcisering er, at vi lader ordet "traditioner" stå alene. Fordi vi mener, at alle de velkendte og bevaringsværdige danske højtider som for eksempel jul, påske, pinse, mortensaften og så videre er en del af alle de mange og forskellige traditioner, man i dag kan opleve i Danmark. Så DF, Venstre og Konservative skal ikke frygte for, at Socialdemokratiet er i gang med at omskrive samtlige menukort eller at afvikle dansk kultur generelt. Tværtimod. Vi undrer os over den frygt og angst, I fremfører. Vi har fuld tro på og tillid til, at vores borgere møder lige præcis den mad og de oplevelser, som beboerne og brugerne ønsker, med plads til markering af gamle og nye traditioner i takt med tiden og målgruppens ønsker og behov.

Østjylland

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce