Annonce
Læserbrev

Det er galehuset på Rådhustorvet, der er problemet

Annonce

Læserbrev: I et læserbrev af Peter Sørensen, Søren Møllers Gade 2, Randers, i Amtsavisen 2. februar med overskriften "Randers Kommunes trivselsmåling" skriver han, at kommunens trivselsmåling er meget bekymrende læsning. Han fortsætter. Kommunens øverste embedsmand, Jesper Kaas Schmidt, med ansvar for mere end 9000 ansattes arbejdsmiljø, udtaler sig blandt andet om de fire procent af medarbejderne, der har oplevet mobning og/eller krænkende adfærd i forbindelse med udførelsen af deres arbejde. Desuden refererer Peter Sørensen til Jesper Kaas Schmidts udtalelse om, at den øverste ledelse - altså direktionen – nu vil drøfte, hvordan man gør medarbejderne i stand til at håndtere den slags situationer.

Peter Sørensen skriver endvidere, at en kommunaldirektør, der har fået et mistillidsvotum fra 11 byrådspolitikere, burde gøre sig mere umage. Kommunaldirektøren burde tage fat på at udrydde den onde retorik og kultur, der hersker i kommunen. Desuden mener Peter Sørensen, at kommunaldirektøren ikke tager fat om ondets rod.

Kære Peter Sørensen. Jeg er bestemt ikke enig med dig i dine udtalelser om kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt. Du gør ham uret. For det første er det altså en særdeles flot trivselsmåling, der er lavet. Den viser jo, at medarbejderne er glade for deres arbejdsplads. Kommunaldirektøren peger på nogle områder, der skal mere fokus på. Det er da fornuftigt. Han peger også på, at der gøres meget for at forebygge, at medarbejderne udsættes for negative ting på jobbet. Herunder dårlig opførsel fra urimelige borgere, der ikke altid optræder kultiveret.

Men du må ikke forlange, at kommunaldirektøren skal kunne stoppe byrådets dårlige kultur og visse byrådsmedlemmers utilstedelige adfærd overfor ansatte i kommunen ved blandt andet at snage i deres personalemapper. Det er jo galehuset på Rådhustorvet, der er problemet. Og det kan kun vælgerne løse ved næste valg.

Du nævner også, at der er 11 byrådsmedlemmer, der har mistillid til Jesper Kaas Schmidt. Og hvad så. Det er deres problem. Der er altså 20 byrådsmedlemmer, der har tillid til ham. Og jeg kan ikke huske, at der nogensinde har været en kommunaldirektør eller en anden direktør i Randers Kommune, der ikke har fået et mistillidsvotum af nogle byrådsmedlemmer. Det fortæller bare, at Randers Byråd ikke er som andre byråd. Og at flere byrådsmedlemmer i Randers virker utilpassede og fortvivlede. Det er ærgerligt for demokratiet.

Så jeg synes, at kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt og resten af direktionen skal tage det helt roligt. For der er jo valg om knap to år. Og alting kan kun blive bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Sport For abonnenter

Status på de lokale hold: Coronaudsættelse i Hornbæk, spøjs talentstime og flot comeback i kortfest

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce