Annonce
Randers

Det er guld værd

- Det er guld værd at få hjælp, så børnene ikke kommer til at lide for store afsavn. De skal også mærke, at det er jul, mener 44-årige Maria, der er en af dem, der får hjælp af Kirkernes Familiehjælp. Foto: Jakob Lerche

- Men folk tror, at man er doven, konstaterer enlig forsørger til to.

Annonce

Randers: - Jeg vil ønske, at flere kunne blive hjulpet. Det er guld værd at få hjælp, så børnene ikke kommer til at lide for store afsavn.

Sådan lyder det fra 44-årige Maria, der er mor til to børn omkring konfirmationsalderen. Hun er en af dem, der dette efterår får hjælp af Kirkernes Familiehjælp, og som kan se frem til også at få julehjælp fra foreningen.

- Det er dejligt. Børnene skal også mærke, at det er jul. De ved jo godt, hvad de går glip af, når de hører, hvad vennerne har fået, konstaterer Maria.

Randers Julehjælp

Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.

Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.

10 organisationer/foreninger får del i Randers Julehjælp 2018: Aktivitetsforeningen Jennumparken Børnenes Kontor Dansk Folkehjælp Frelsens Hær Giv Julen Mening Juleteamet Randers og Omegn Kirkens Korshær Kirkernes Familiehjælp Mødrehjælpen Venligboerne Langå Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilpay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.

Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem kl. 10 og 14.

Virksomheder og forretninger har også mulighed for at donere ting, der kan blive solgt ved en auktion lørdag d. 8. december. Der kan også doneres flere enheder af en vare, som medlemmer af Lions Club Randers Gudenaa kan sælge ved stande i byen. Meddelelse om ting, der doneres, sendes til pers@amtsavisen.dk

Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle.

Indsamlingsperioden er 18. november til 16. december.

Annonce

Rammer én psykisk

Hun og børnenes far blev skilt for otte år siden, og lige siden da har det været svært økonomisk. De seneste seks år har hun været uden arbejde. Først fik hun dagpenge, så mellemsats, og nu er hun på kontanthjælp og ramt af kontanthjælpsloftet.

- Det er op ad bakke. Når man har det svært økonomisk, rammer det også én psykisk. Folk tror jo, at så er man doven. Det er hårdt at få det stempel, fortæller Maria.

Hun har søgt julehjælp hvert år, men ikke altid været heldig at få det bevilget.

- Som enlig forsørger er man nødt til at søge, hvor man kan, for at få det til at løbe rundt. Når man er ramt af kontanthjælpsloftet, så er der ikke så mange penge at rutte med.

Køb af julemærke

Lions Club Randers Gudenaa har besluttet, at indtægterne fra salget af årets digitale julemærke skal indgå i Randers Julehjælp.Motivet for årets mærke Randers Amtsavis' bygning i Nørregade, hvor avisen har haft til huse i næsten 200 år.

Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket:

Private skal sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilpay på nr. 84319.

Skriv mail-adresse og "julemærke" i meddelelsesfeltet.

Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

Alle, der køber et julemærke, deltager samtidig i Lions Julelotteri om gaver til en samlet værdi af minimum 15.000 kroner. Vinderne trækkes i begyndelsen af januar næste år.

Annonce

Må sige nej tak til familiefødselsdage

- Mange ting må man sige "nej tak" til. For eksempel når vi bliver inviteret til familiefødselsdage. Det løber nemt op i 250 kroner til bussen. Det er dyrt for at få en kop kaffe, mener Maria, der er glad for, at hun bor et godt sted med et socialt fællesskab.

- Vi er meget sociale i blokken. Om sommeren sidder vi sammen udenfor og snakker, siger hun.

I år skal Maria og børnene holde jul hos hendes mor.

- Jeg plejer ellers selv at sørge for at holde jul. Enten den 23. eller den 24., afhængig af, om børnene skal være hos deres far juleaften, fortæller Maria, der i øjeblikket er sygemeldt og i arbejdsprøvning.

Annonce

Prøver at give lidt tilbage

Det har så haft negativ betydning for det frivillige arbejde, som hun ellers laver.

- Jeg prøver at give lidt tilbage. Derfor sorterer jeg tøj i Balkan Missionen. Men armene kan ikke holde til så meget. Derfor kan jeg ikke hjælpe med dér, mens jeg er under arbejdsprøvning, slutter Maria.

Maria optræder anonymt i denne artikel, men hendes rette identitet er avisen bekendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Ny direktør for forsyning i Verdo

Annonce