Annonce
Debat

Det er nemt at pege fingre

Fredag 19. juli skriver Beboerlistens Gert Madsen, at Konservative blandt andet har ansvaret for dårlige lappeløsninger til kontanthjælpsmodtagere.

Annonce

Da Konservative ikke var en del af den forfejlede akutjobordning eller de midlertidige forlængelser af uddannelses- og arbejdsmarksydelser, har jeg svært ved at finde vores lappeløsninger.

Det burde han måske snakke med de siddende regeringspartier om i stedet.

Konservative har tværtimod arbejdet for mere permanente tiltag, som vil styre erhvervslivet og åbne op for flere arbejdspladser. Eksempelvis en sænkning af selskabsskatten, som er på vej i den rigtige retning.

Gert Madsen påpeger også, at kontanthjælpsmodtagere har færre penge udbetalt end almindelige lønmodtagere.

Den kommentar er dog »spot on«. Kontanthjælpsmodtagere får nemlig færre penge udbetalt end lønmodtagere, og sådan bliver det forhåbentligt ved med at være.

Det er nemt at pege fingre, når man er medlem af en liste, der ikke tager ansvar i den retning.

Men husk nu at pege i den rigtige retning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Muslinger i Mariager Fjord

Læserbrev: Det er noget beskæmmende at læse om politikernes planer om "miljømuslinger" i Mariager Fjord. Beskæmmende, da man åbenbart ikke kan huske, hvordan det gik sidste gang, man forsøgte sig - efter fjorddøden i 1997. Resultatet blev konkurs og hundredvis af løsrevne plastbøjer, som drev rundt med vind og strøm. Det er også beskæmmende, at man fra politisk side ikke følger med i ny viden om muslinger og miljø. At muslingefarme lokalt forurener voldsomt under og omkring farmene. De koncentrerer ganske enkelt forureningen fra et stort område og efterlader så resterne på bunden under farmene. Eller at iltsvind i bunden under og omkring farmene kan frigøre ellers bundet fosfor - til mulig skade for vandmiljøet. Og der ligger oceaner af fosfor på bunden af Mariager Fjord. Man ser også stort på, at muslingerne kan være værter for blandt andet farlige havkolera-bakterier. At muslinger på mange måder er en farlig måde at påvirke miljøet på. Det ved vi fra adskillige svenske undersøgelser foretaget af uvildige forskere, som ikke har økonomiske interesser i muslingeproduktion. Danske forskere har til gengæld kraftig fokus på at få del i de millioner af tilskudskroner, som Innovationsfonden har kastet ind på banen til netop muslingeproduktion - kamufleret som "miljømuslinger". Og da kniber det tydeligvis med at se klart - i at prioritere vandmiljøet frem for egen økonomisk gevinst. Endelig kan det være interessant at kigge på de tal, som danske muslingeforskere har publiceret fra Linemuslingeanlæg 112 i Skive Fjord. Referencen inden for dansk muslingeopdræt. Her har man angivet totalt urealistiske høsttal, som er publiceret utallige steder. Uden at blive mere rigtige af det. Nu er der så langt om længe kommet syn for sagen - via aktindsigter omkring de reelle registrerede høsttal, der udgør mindre end fem procent af det, som Dansk SkaldyrCenter selv påstår. Det er der ikke megen vandrensning i - kun oceaner af organisk forurening. Lokale politikere bør virkelig håndtere "miljømuslinger" som det, de i virkeligheden er - varm luft for tilskudskroner til skade for vandmiljøet i Mariager Fjord.

Annonce