Annonce
Debat

Det er nu, vi skal handle, og vi skal handle lokalt

Heldigvis er smittesituationen i vores coronaramte samfund endelig så meget bedre, at sundhedsfaglige eksperter vurderer, at vores butikker i et vist omfang kan åbne igen. Heldigvis gælder det også butikkerne i Randers midtby, som har gispet efter vejret, siden regeringen lukkede julehandlen 23. december sidste år.

Det har desværre været en drøj omgang for butikkerne i vores randrusianske bymidte at miste vinterhandlen, og det er da heller ikke alle dem, der lukkede i december, der åbner igen, når der mandag morgen er grønt lys for detailhandel i butikker, som er mindre end 5000 kvadratmeter, og som ikke har adresse i et storcenter eller lignende.

Det er velkendt, at det er vanskeligt at leve af at sælge T-shirts og sandaler om sommeren, og at det således er om vinteren, at mange butikker skal hente størstedelen af deres nødvendige omsætning. Derfor er det ekstraordinært pressede butikker, der åbner mandag, også i Randers, og derfor er det ekstraordinært nødvendigt, at vi alle loyalt og massivt bakker op om vores lokale butikker.

Fra mandag skal vi handle lokalt, hvis vi vil være sikre på også at have muligheden i næste måned og igen i måneden efter. Fra mandag skal vi ikke kun bytte julegaver. Vi skal skabe ny omsætning i vores butikker og bruge nogle af de penge, vi ikke har brugt de seneste måneder.

Vi skal sætte penge i omløb i en af de dele af vores lokale samfund, der har været hårdest ramt af regeringens nedlukning af Danmark, nemlig detailhandlen. Og vi må gerne sætte lidt flere i omløb, end vi normalt ville gøre på en almindelig forårsdag. Vi skal sætte gang i foråret i mere end én forstand. Mandag står der forår i kalenderen, men der må også gerne stå forår i detailhandlen i Randers midtby.

Vi har en midtby, der er værd at værne om, så det skal vi gøre, og det er nu, det gælder. Kun i kraft af butikkerne har vi den midtby, vi elsker, og de genopstår sandsynligvis ikke, hvis coronaen først får dem lukket.

Derfor skal vi handle lokalt og handle nu. Det haster.


Derfor skal vi handle lokalt og handle nu. Det haster.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Kære Julie - tak fordi du gav mig væk

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Randers FC For abonnenter

Næsten uanset, hvor Thomasberg kigger hen, kan han se folk, der leverer varen

Annonce