x
Annonce
Østjylland

Det er strømmet ind med henvendelser: Værnemidler sikret til medarbejdere i Aarhus Kommune

Aarhus Kommune var tæt på at løbe tør for værnemidler til deres medarbejdere på blandt andet plejehjemmene, men nu har de fået hjælp fra flere private firmaer. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann
Det er nærmest væltet ind med værnemidler, efter Aarhus Kommune i sidste uge efterlyste hjælp fra private virksomheder.

AARHUS: Kommunen har med hjælp fra adskillige private virksomheder sikret sig værnemidler til brug på ældre-, social- og sundhedsområdet.

Knap 50 private virksomheder har henvendt sig, efter Sundhed og Omsorg torsdag i sidste uge bad om hjælp fra private virksomheder, der måtte have værnemidler som sprit, kitler, masker og handsker på lager.

Værnemidlerne bliver af medarbejderne i Sundhed og Omsorg og Sociale Forhold og Beskæftigelse, på plejehjem, i hjemmeplejen, botilbud, herberger og tilbud til socialt udsatte, hvis de møder borgere, der udviser symptomer på smitte eller er smittet med coronavirus. De bliver også brugt på Vikærgården, hvor man har skabt plads til at modtage borgere fra Aarhus Universitetshospital, som er smittede med coronavirus og fortsat skal have pleje.

Lagerne var tæt på tømte, og derfor sætter kommunen pris på, at så mange virksomheder har tilbudt deres værnemidler.

Der er foreløbigt indgået større aftaler med nogle af virksomhederne, købt mindre lagre og samtidig er der tilbudt overskud fra andre afdelinger i Aarhus Kommune:

- Det er fantastisk at mærke opbakningen i en periode med kriseberedskab. Det er strømmet ind med henvendelser, og jeg håber, vi har svaret dem alle sammen. Status lige nu er, at vi har værnemidler til ugens udgang og med de aftaler, vi har indgået med nye leverandører, har jeg ro i maven til, at vi kan klare det i en længere periode, siger Elin Kallestrup, kvalitetschef i Sundhed og Omsorg, i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Genbrugspladserne åbner igen: Nye åbningstider og begrænset adgang

Randers

Fladbroløbet er aflyst: - Vi er af den klare overbevisning, at løbet altid er den første søndag i maj

Østjylland

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce