Annonce
Læserbrev

Det får konsekvenser ...

Læserbrev: Kære flertal i byrådet

Jeg ved ikke, om I går med hovedet under armen, eller I har sovet i timen.

Lige nu har I igen vedtaget grumme besparelser på specialområdet, og endnu en gang skal vi som forældre stresses og presses. I sparer på de voksne til at hjælpe vores udsatte børn. I sparer ved at lægge loft på antal af børn, der kan visiteres. I pålægger folkeskolen endnu flere udfordringer, fordi de skal rumme endnu flere udfordrede børn - trods de stakkels lærere allerede er pressede, og hvad vinder I ved det? Jo tak. Medarbejdere, der går ned med stress eller flygter til privatskolerne, hvis der er stillinger der. Flere forældre, der sender deres børn på privatskoler, fordi de ved at betale lidt giver deres børn bedre vilkår.

Den mulighed har vi ikke - for vores børn bliver som oftest fravalgt.

Om nogle år vil forældre til børn i den almene folkeskole få øjnene op og se, hvilke konsekvenser jeres beslutninger har fået - så skal der samles op og bruges penge på at rette op der - men der kan det jo være, der er kommet et andet byråd til, og så har I fået jeres Hal 4 med videre og tror, I vil huskes for det ...

Beklager, kære byråd. Det er en ommer - I vil folkeskolen for alle, men jeres inklusion bliver eksklusion.

Som forældre, der skal navigere rundt i jeres kaos med forskellige sagsbehandlere og socialrådgivere, giver mange op. Ikke engang alle jeres medarbejdere svarer på henvendelser, eller, hvis de gør, ved, hvad de skal svare, og hvem hjælper os så? Og nogen bliver sygemeldt, uden vi orienteres. Nogle gange skulle man tro, at ingen af jer ved noget som helst om, hvordan det er at bo med et handicappet barn.

Jeg vil kæmpe for både mit eget barn og alle andres - jeg giver ikke op. Jeg troede, Socialdemokratiet var et parti, hvor man stod sammen og hjalp de svage. Igen tog jeg fejl. Tænk, Randers Kommune ikke vil være en kommune, man har lyst til at flytte til ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Socialdemokratiet elsker frikadeller

Læserbrev: Det skulle man ikke tro, når man læser de seneste debatindlæg i forskellige medier fra vores byrådskollegaer fra Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti. I debatindlæg tillægges Socialdemokratiet skjulte hensigter, og der skabes frygt og angst for, at Socialdemokratiet i Favrskov Kommune er godt i gang med at afvikle dansk kultur og gode danske højtider. Ord skaber virkelighed - og kan give anledning til misforståelser. Sproglige ændringer og forenkling har givet anledning til virakken. Baggrunden er sagen vedrørende revision af Favrskov Kommunes mad- og måltidspolitik. Den socialdemokratiske gruppe har foreslået en sproglig ændring af formuleringen:"Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt med udgangspunkt i traditioner, højtider og i en alsidig dansk madkultur". Vi har foreslået og stemt for den mere enkle formulering: "Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt. Menuerne tilberedes med udgangspunkt i sæsonens råvarer og traditioner". Når vi har foreslået at udelade ordet "dansk", hænger det sammen med, at vi med en bredere formulering åbner op for større grad af variation. Som der fortsat skal stå i vores kvalitetsstandard, så vil: Menuen fastsættes af leverandøren og vælges af borgeren. Der er valgfrihed mellem flere forretter, hovedretter og desserter. Menuerne planlægges, så vidt muligt, ud fra brugernes ønsker og behov, dvs. at de retter, der ønskes, også er de retter, der tilbydes. Derfor vil den enkelte bruger ikke komme til at opleve ændringer i forhold til, hvad man i forvejen kender til, og dermed vil man stadig kunne vælge flæskesteg med rødkål til jul og frikadeller på en onsdag. Den anden sproglige præcisering er, at vi lader ordet "traditioner" stå alene. Fordi vi mener, at alle de velkendte og bevaringsværdige danske højtider som for eksempel jul, påske, pinse, mortensaften og så videre er en del af alle de mange og forskellige traditioner, man i dag kan opleve i Danmark. Så DF, Venstre og Konservative skal ikke frygte for, at Socialdemokratiet er i gang med at omskrive samtlige menukort eller at afvikle dansk kultur generelt. Tværtimod. Vi undrer os over den frygt og angst, I fremfører. Vi har fuld tro på og tillid til, at vores borgere møder lige præcis den mad og de oplevelser, som beboerne og brugerne ønsker, med plads til markering af gamle og nye traditioner i takt med tiden og målgruppens ønsker og behov.

Annonce