Annonce
Læserbrev

"Det får konsekvenser"

Annonce

Læserbrev: Fredag 17. januar havde Christina Kjærsgaard fra Venstre og undertegnede et læserbrev i aviserne, hvor vi opfordrede til at tale pænt til hinanden og om hinanden (med overskriften "Sproget gør noget ved os alle, også i byrådssalen"). Der gik lige under 10 timer, inden tre ledende DF-medlemmer, Nicolai Estrup, formand, Frank Nørgaard og Nick Zimmermann, begge byrådsmedlemmer, gik i kødet på en dansk dreng (stakkels dreng) fra 4.b på Nørrevangsskolen. 4.b havde arbejdet med religion, og det handlede om islam. Drengen fra 4.b viste stolt sit bedetøj frem, som han bruger i sit hjem, over for sine klassekammerater, da han er muslim, og jeg tænker, at det må have været spændende for klassen at høre om.

Vi lever i Danmark, hvor vi har religionsfrihed. Det er det Danmark, jeg kender, og man har ret til at tro på det, man vil, og det er en god ting. DF kører kampagne på, hvad der er danskhed. Er det danskhed at skrive ord som, "Helt kort … det her får konsekvenser", citat Frank Nørgaard. Eller som Nick Zimmermann skriver, "Det her får konsekvenser. Det er helt sikkert. Det vil vi under ingen omstændigheder finde os i". Formanden var så grov, at skolen blev nødt til at slette hans opslag. Er det danskhed at gøre det på en Facebook-side, hvor skolen kan vise forældrene, hvad der er sket i løbet af dagen, og børnene kan følge med?

Jeg har selv haft en søn, som har gået på Nørrevangsskolen for et par år siden, og har kun positivt at sige omkring den og dens lærere, som er helt i verdensklasse. De skal navigere på en folkeskole, hvor der er mange nationaliteter. Hvem tror man, man er, at stille sig til dommer over, hvad der er dansk? Er man kun dansker, hvis man spiser frikadeller? Hvad så med vegetarer og veganere, er de så ikke danskere?

Angst for alt, der er anderledes, bør ikke løses ved at nedgøre andre men ved at tale med og om de forskelligheder, der er, og finde fællesskab i det.

Sproget gør noget ved os alle, også lærere, elever og forældre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Kun højre kant på papiret: Vito skaber forvirring i ny rolle

Annonce