Annonce
Læserbrev

"Det får konsekvenser"

Læserbrev: Fredag 17. januar havde Christina Kjærsgaard fra Venstre og undertegnede et læserbrev i aviserne, hvor vi opfordrede til at tale pænt til hinanden og om hinanden (med overskriften "Sproget gør noget ved os alle, også i byrådssalen"). Der gik lige under 10 timer, inden tre ledende DF-medlemmer, Nicolai Estrup, formand, Frank Nørgaard og Nick Zimmermann, begge byrådsmedlemmer, gik i kødet på en dansk dreng (stakkels dreng) fra 4.b på Nørrevangsskolen. 4.b havde arbejdet med religion, og det handlede om islam. Drengen fra 4.b viste stolt sit bedetøj frem, som han bruger i sit hjem, over for sine klassekammerater, da han er muslim, og jeg tænker, at det må have været spændende for klassen at høre om.

Vi lever i Danmark, hvor vi har religionsfrihed. Det er det Danmark, jeg kender, og man har ret til at tro på det, man vil, og det er en god ting. DF kører kampagne på, hvad der er danskhed. Er det danskhed at skrive ord som, "Helt kort … det her får konsekvenser", citat Frank Nørgaard. Eller som Nick Zimmermann skriver, "Det her får konsekvenser. Det er helt sikkert. Det vil vi under ingen omstændigheder finde os i". Formanden var så grov, at skolen blev nødt til at slette hans opslag. Er det danskhed at gøre det på en Facebook-side, hvor skolen kan vise forældrene, hvad der er sket i løbet af dagen, og børnene kan følge med?

Jeg har selv haft en søn, som har gået på Nørrevangsskolen for et par år siden, og har kun positivt at sige omkring den og dens lærere, som er helt i verdensklasse. De skal navigere på en folkeskole, hvor der er mange nationaliteter. Hvem tror man, man er, at stille sig til dommer over, hvad der er dansk? Er man kun dansker, hvis man spiser frikadeller? Hvad så med vegetarer og veganere, er de så ikke danskere?

Angst for alt, der er anderledes, bør ikke løses ved at nedgøre andre men ved at tale med og om de forskelligheder, der er, og finde fællesskab i det.

Sproget gør noget ved os alle, også lærere, elever og forældre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nu kommer der endelig penge til børnene

Læserbrev: Da SF krævede minimumsnormeringer i forbindelse med folketingsvalget, var der mange, der var skeptiske. Mange tilkendegav, at det var helt umuligt. Men takket være en stærk folkelig bevægelse blandt forældre og pædagoger kan vi nu begynde at dele de første midler ud og få vendt udviklingen på børneområdet. I årevis har vi været vant til, at børn var noget, man sparede på. Besparelse på besparelse har været virkeligheden i vores dagtilbud. Nu kommer der 8,1 millioner til børneområdet i Randers Kommune alene i 2020, og det er kun den første uddeling af de milliarder, der i sidste ende skal sikre, at der altid er et minimum antal voksne per barn i daginstitutionerne i Randers Kommune. Vi har desværre set før, at penge øremærket til børn er blevet brugt på alt muligt andet i kommunerne. Derfor var det vigtigt for SF at sikre, at man skal kunne fremvise dokumentation på, at pengene er blevet brugt til pædagogisk personale. Ikke fordi vi ikke har tillid, men fordi det er os magtpåliggende, at hver en krone går til pædagogisk personale i daginstitutionerne. Det er vigtigt, at alle børn kommer til at opleve at få flere voksne omkring sig. Voksne, der sikrer dem et trygt rum at lege i, voksne, der kan trøste, og voksne, der kan lytte. De 8,1 millioner kroner er første vigtige skridt. Vi skal have gjort op med 20 års besparelse og igen sætte børnene i centrum. Og vi er kun lige begyndt.

Randers FC

Sumpet bane aflyste kamp mellem AGF og Randers: Nu er ny dato for lokalopgør på plads

Randers For abonnenter

Stolt mor til Randers' michelinstjerne: - Vi sagde ikke 'ro på', da han ville være den bedste

Annonce