Annonce
Syddjurs

Det' for børn: Velkommen til den virtuelle teaterskole

Teaterunderviser Benjamin Pilegaard Nielsen (øverst tv.) har fået en god idé. Da teaterholdet på Syddjurs Egnsteater i denne tid er aflyst, er undervisningen i stedet flyttet over på nettet, til stor glæde for børn som Anna (i midten nederst), der ligesom vennerne savner dramaholdet. Foto. Benjamin Pilegaard Nielsen
I Syddjurs fortsætter Egnsteatrets teaterundervisning for børn på nettet, til stor glæde for de små teaterspirer.
Annonce

RØNDE: For de fleste børn er fritidsinteresserne lagt på is i denne corona-tid. Hverdagen er i stedet fyldt op med hjemmeskole, og kammeraterne byttet ud med far og mor.

Også på Syddjurs Egnsteater er de to ugentlige teaterhold for børn blevet aflyst.

Men så fik teaterunderviser Benjamin Pilegaard Nielsen en god idé. For når dramaglade unger ikke kan mødes i teatersalen, så må de mødes virtuelt.

- Ideen opstod ud fra den tanke, at kultur har en helt særlig evne til at forene os som mennesker. Nu hvor vi ikke kan forenes fysisk, må vi forenes på andre måder, siger Benjamin Pilegaard Nielsen, der ville prøve, om det var muligt at lave virtuel teaterundervisning.

Syddjurs Egnsteater

Syddjurs Egnsteater i Rønde har siden januar haft to teaterhold om ugen. Et for børn på 9-12 år og et for unge på 13-18 år.

Begge hold er ligesom teatrets andre aktiviteter lukket ned på grund af corona-epidemien.

Det er teaterholdet for de yngste elever, der pt. kører videre som et digitalt forløb, indtil eleverne igen må mødes fysisk.

Annonce

Den virtuelle teaterskole

Han kendte til programmet Zoom, der er er en form for Skype, men hvor man kan være mange personer, som både kan høre og se hinanden på skærmen på samme tid. Det bliver normalt brugt forbindelse med møder og konferencer.

Konceptet blev prøvet af torsdag eftermiddag sammen med otte af holdets ti elever i alderen ni til 13 år, og det var en stor succes.

- Nu står vi i en situation med corona, hvor vi fysisk er adskilt fra hinanden, men derfor har vi stadig en livskraft i os. Når vi bliver adskilt i mere end 14 dage, kan det gøre noget ved os, at vi ikke er i kontakt. Det er godt at lave noget, man godt kan lide, og noget, der gør os glade. Det gør, at vi bliver bedre tilpas. Det kunne jeg mærke både på mig selv og på eleverne bagefter, siger Benjamin Pilegaard Nielsen.

Annonce

Stort savn

For Anna Julie Bjerrum Villadsen på ni år var det rart at se de andre fra teaterholdet igen.

- Det var lidt mærkeligt, at man ikke lige kunne give hinanden en highfive, når der var noget, der var sejt. Så man skulle lige vænne sig til det i starten. Men det var rigtig rart at snakke sammen, for jeg har savnet dem. Så vi chattede også i lang tid bagefter, da vores undervisning var færdig. Det var rigtig fedt, at man kunne se hinanden, siger hun.

Det kunne resten af familien i Rønde også godt mærke.

- Anna var høj hele dagen, fordi hun skulle lave teater. Hun har savnet at komme i et kreativt rum med andre end bare sin lillebror og sine forældre, som jo også har travlt med arbejde. Vi lukkede døren, men kunne høre hende skraldgrine. Det er også den oplevelse, hun har, når hun går til teater til daglig, så det var savnet, fortæller far, Nicolai Bjerrum Petersen.

Han roser Egnsteatret for at prøve noget nyt i en tid, som er vanskelig både for børn og voksne.

- Det er godt tænkt og dejligt, at man prøver at skabe en anderledes måde for børnene at være online sammen, siger Nicolai Bjerrum Petersen.

Benjamin Pilegaard Nielsen vil fortsætte med den virtuelle teaterundervisning, så længe epidemien varer. Så teaterholdet mødes på Zoom igen næste torsdag, og det ser Anna Julie Bjerrum Villadsen frem til.

- Kultur har en helt særlig evne til at forene os som mennesker. Nu hvor vi ikke kan forenes fysisk, må vi forenes på andre måder, siger teaterunderviser, Benjamin Pilegaard Nielsen, der har lavet forsøg med virtuel teaterundervisning. Foto: Benjamin Pilegaard Nielsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Falske bank- og NemID-folk svindlede ældre kvinder: - En person fra Kina har forsøgt at hæve 20.000 kroner

Annonce