Annonce
Debat

Det forpligter at stille op for et parti

Annonce

Læserbrev: Under overskriften havde chefredaktør Axel Præstmark en udmærket leder 22. januar omkring det at skifte parti i en byrådsperiode.

Disse udmærkede betragtninger set ude fra generelt og i relation til Christina Kjærsgaards partiskifte (fra Venstre til Konservative) vil jeg gerne underbygge ud fra mine 35 års tidligere bestyrelsesarbejde og set ud fra en organisationsvinkel.

Min oplevelse og påstand er, at partiskifte ofte intet har med partiets politik at gøre.

Det er en kendt sag, at en politiker har en mere eller mindre tilgang af egoisme, ambitionsniveau og lyst til at køre solo i stedet for at være en del af et fælles team. Det bliver ikke altid opfyldt.

I Venstre i Randers udformer byrådsmedlemmer og organisationen i fællesskab den fælles politik forud for et kommunalvalg, som alle kandidater bekræfter i sin helhed og efterfølgende at følge i det væsentlige. Det lever flertallet heldigvis op til, men ikke alle formår det.

Jeg deltog i Christinas ”ansøgning” om at blive en del af folkebevægelsen Venstre, Danmarks Liberale Parti, hvor det gav et positivt resultat for hende ved byrådsvalget i 2013 med 287 personlige stemmer.

Eksakte oplysninger for at skifte begrunder Christina kun med ”Stjernehussagen” (en personalesag for forvaltningen) og Østbroforbindelsen. Nogle landspolitiske lovgivningsforhold drages også frem, for eksempel minksagen og politiforliget, der intet har med lokalpolitik at gøre.

Med det oplyste så er Christina - fra den konservative formand Bo Vestergaard Hansen - blevet bearbejdet et års tid, og han har således vundet over Christinas tidligere liberale grundholdninger.

Lidt det samme mønster, da det tidligere konservative byrådsmedlem Karsten Skjødt-Jakobsen overtalte det nuværende konservative medlem af Randers Byråd Daniel Madié (der ved valget i 2005 blev indvalgt for Venstre med 325 personlige stemmer) til at skifte til Konservative. Hans begrundelse var ikke det politiske men for lidt personlig indflydelse og for meget land og for lidt by.

Enig i lederens tilkendegivelse af, at en stemme til et byrådsmedlem er til partiet og politikken bag, så skift parti ved et valg eller helt forlad.


Min oplevelse og påstand er, at partiskifte ofte intet har med partiets politik at gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Vi bryster os af vores skønne naturområder: Men Randers Kommunes natur er kun 67. bedst i Danmark

Annonce