Annonce
Randers

Det går den forkerte vej med smitten - men nye tiltag er endnu ikke på vej

Selv om flere og flere har fået både første og andet stik, blandt andet her på Regionshospitalet Randers, så stiger smitten i kommunen lige nu. Arkivfoto: Annelene Petersen
Selv om smittetrykket i Randers fortsat stiger, er der ikke flere tiltag på vej - lige nu. Kommunen er heller ikke i umiddelbar risiko for at blive lukket ned.

Randers: Smittetallet i Randers er atter steget. Men lige nu er der ikke udsigt til, at der laves flere tiltag for at mindske risikoen for smittespredning. At lukke hele eller dele af kommunen ned er heller ikke på tale.

- En stigning er, hvad man kan forvente i takt med, at samfundet bliver åbnet mere op, siger kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt.

Det betyder ikke, at udviklingen ikke bliver fulgt tæt, og man er i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed. I løbet af tirsdag vurderer styrelsen og kommunens krisestab, om tallene giver anledning til, at der skal gøres mere for at bremse smittespredningen.

Annonce

- Det er vigtigt, at man målretter indsatsen, siger Jesper Kaas Schmidt. Ved at nærlæse data kan man afdække, om det er bestemte grupper eller områder, der rammes, og dermed sætte ind med ekstra tiltag her, hvis det er nødvendigt.

Indsats fredag

Allerede før weekenden gjorde Randers Kommune en indsats for at forsøge at begrænse den stigende smitte i kommunen. To medarbejdere fra Randers Kommune gik fredag eftermiddag fra dør til dør i Storegade for at tage en snak med hver enkelt restauratør om at huske på de gode coronavaner.

- Det var restauratørerne rigtig glade for ifølge de tilbagemeldinger, vi har fået, siger kommunaldirektøren.

Også butikker og sportsforeninger fik en henvendelse.

Samtidig er der blevet sat skilte op med opfordring til at holde afstand både på Justesens Plæne og Tronholmparken i Randers, ligesom der i byrummet vil være flere plakater, der minder om at holde afstand.

Annonce

Tallene stiger

Det testkorrigerede incidenstal for Randers Kommune var mandag 144. Den 2. juni var tallet 51, og det er steget siden. Kommer tallet over 200, medfører det nedlukning af kommunen.

Tallet består af to dele: dels antallet af smittede de seneste syv dage pr. 100.000 indbyggere. Den anden faktor er, at antallet af smittede de seneste syv dage holdes op mod antallet af test, der er foretaget. Således tager testkorrigeret incidens højde for, at jo flere man tester, des flere positive finder man. Man bliver således ikke "straffet" for at teste meget.


En stigning er, hvad man kan forvente i takt med, at samfundet bliver åbnet mere op.

Jesper Kaas Schmidt


Mens der tre dage i sidste uge slet ikke var indlagte med corona på Regionshospitalet Randers, var tallet mandag "mindre end fem", så der er altså igen indlagte med virus på sygehuset.

Mandag var incidenstallet i Randers 173,0 mod 147,4 søndag.

Incidenstallet angiver antal smittede de seneste syv dage pr. 100.000 indbyggere.

Det faktiske antal smittede over de seneste syv dage var mandag 169, mod 144 søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Skyder historie om Tosin-salg ned: Søren P vil have profilerne med ud i Europa

Annonce