Annonce
Rejser

Det gør vi ikke igen: Sidste øjebliks rejse gik til møg-hotel

Anni Andersen og manden Rene Christensen fra ferien på Korfu, der omtales i artiklens afsnit om værste ferieminde. Privatfoto.
Sommerferien holdes i Danmark, men formanden for handelstandsforeningen i Mariager vil også gerne til New York og løbe maraton.
Annonce

Mariagerfjord:  Blomsterhandler og formand for handelstandsforeningen i Mariager, Anni Andersen er generelt glad for Danmark om sommeren. Det kommer til udtryk i langt de fleste af hendes svar her i vores sommerserie Min Sommer.

Annonce

1. Hvad er dine sommerplaner i år?

Det er bare at være her i Danmark uden særlige planer. Vi plejer at leje et sommerhus i Danmark, det har vi ikke gjort endnu, det er heller ikke sikkert, at vi kommer til det, så vi er hjemme. Men det er også fint, og så tænker jeg, at vi tager nogle endagsture, hvor vi overnatter i Danmark. Der er fantastisk i Danmark.

Er det sædvanligt, at I holder ferie hjemme?

- Vi holder tit ferie i Danmark, vi kan også finde på at tage udenlands, men det er ikke et must.

Annonce

2. Har coronaen ændret dine planer?

Nej, vi havde planer om sommerferie i Danmark, men der var også en plan om New York til november. Men der kan der være en corona-usikkerhed, og måske udskydes den til næste år.

Jeg har aldrig før været i USA, og vi skulle over og løbe New York Marathon den. 1. november min mand og jeg. Men alt andet er aflyst, og sådan som det sejler derovre, så tænker jeg også, at det bliver aflyst, og så må vi gøre det til næste år.

Er maratonløb en familie-interesse?

- Ja, både min mand og jeg og hans søn og min søn løber en del. Min mand har løbet Berlin Marathon og jeg har løbet København Maraton. Ellers løber jeg kun halvmaraton, og vi skulle have været Gøteborg og løbe halvmaraton i maj, men det blev aflyst. Alle løb er aflyst på grund af corona.

Annonce

3. Hvad er sommer for dig?

Det er som det er lige nu (24. juni, red.) Altså, vejret er jo fuldstændig fantastisk, vi kan ikke være noget bedre sted end i Danmark, hvis vi bare har en sommer som lige nu, så det må gerne blive ved. Jeg elsker sol og blå himmel og varmt vejr.

Annonce

4. Hvordan husker du dine barndoms somre?

Det er sådan, jeg husker min barndoms somre: At solen skinnede fra vi stod op, til vi gik i seng. Så er man ved at være gammel, når man synes det.

Blå bog

Anni Andersen, 48 år

Gift, har en søn på 21 år

Blomsterhandler

Formand for Mariager Handelsstandsforening

Blev din barndoms somre holdt bestemte steder?

- Jeg var ofte med min mors lillebror i sommerhus en uge. Det var forskellige steder fra år til år, vi var på Samsø, ved Vesterhavet, i Søndervig og Juelsminde. Den uge hører til mine bedste ferier.

Annonce

5. Hvad er din bedste ferieoplevelse?

Jeg synes ikke, jeg kan finde en, som var absolut den bedste, men det der med at have god tid, ikke skulle skynde sig, det er det bedste ved ferie i det hele taget. Ikke have nogen aftaler i kalenderen. Min hverdag er altid travl og spækket med planer, så at holde ferie uden planer, synes jeg er dejligt.

Annonce

6. Hvad er din værste ferieoplevelse?

Det var et møgbeskidt, dårligt hotel på Korfu. Vi havde taget en afbudsferie, fordi vi lige pludselig havde fået mulighed for en uges ferie. Vi købte en uspecificeret rejse, og vi fik det værste af det værste. Der boede vi to dage, inden vi fik lov til at få et andet hotel. Det var skrækkeligt. Jeg havde drømt om et sted langt oppe i bjergene på græsk ø, og det fik vi, men der havde aldrig været et øje, og det var møgbeskidt og frygteligt, så det gør vi ikke igen.

Annonce

7. Hvad er dit favoritsted om sommeren?

Det er helt klart Danmark, hvis Danmark er som lige nu. Det er at komme ud i nærheden af vandet, opleve alle de små afkroge, vi har. Jeg er ikke til storby, der kan jeg godt lide at være et par dage, men at komme ud og opleve alle de her små afkroge, hvor man kan løbe en tur i en fremmed skov eller nede ved vandet, det synes jeg er skønt.

Er løbeskoene altid med på dine ferier?

- Ja, helt sikkert, og cyklen hvis det er her i Danmark.

8. Hvad er dit bedste sommertip?

Tag én dag ad gangen, drik noget rosé og så bare nyde sommeren. Er det egentlig ikke det, det handler om. Jeg synes jo Danmark er fantastisk.

Det behøver måske ikke engang at være Mariager?

- Det behøver det ikke være, jeg synes vi har mange fine steder, men der er skønt her omkring Mariager, så hvis folk har lyst til at tage på ferie her, så synes jeg endelig de skal. Vi ser frem til mange turister her til sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce