Annonce
Randers

Det gik godt: Særtransport på 10,8 kilometer tog lidt over en time

Det gik godt, da den 92 ton tunge særtransport af et skorstensfilter blev fragtet til Leca Værket fra Randers Havn, lyder det fra vognmanden, der oplevede, at mange tilskuere havde stillet sig op ved Randersbro for at følge det spektakulære syn.

Randers: Mange randrusianere havde taget turen til Randersbro mandag aften for at få et nærkig på den opsigtsvækkende transport, da det første af to skorstensfiltre skulle køres til Leca Værket fra Randers Havn.

Den 92 ton tunge last satte en effektiv stopper for trafikken ved Randersbro, og mange fik sig nogle sjove billeder på telefonen.

Vognmand og partner hos Give Sværgods A/S, Jan H. Rafn, der selv har lavet beregningerne, der ligger foran tilladelsen til de to særtransporter, kørte selv med de 10,8 kilometer mandag aften.

- Det gik rigtig godt. Randersbro står endnu. Jeg havde satset på, at vi kunne klare turen på to timer, men det tog kun godt en time. Og når vi kører det "lille" skorstensfilter, så bliver det under en time, er jeg sikker på, sagde Jan H. Rafn tirsdag inden aftenens tur med det sidste skorstensfilter på "blot" 90 ton.

- Rigtig mange mennesker var mødt op for at se os på broen, det var lidt sjovt, siger Jan H. Rafn, der havde flere gulvestede folk på gåben på broen for at sikre, at bagenden af den 40 meter lange last ikke ramte på noget.

- Det er nødvendigt for at have styr på det, at vi har folk på vejen til at holde øje, siger Jan. H. Rafn.

De 10,8 kilometer, som skorstensfiltret skulle fragtes, gik godt. Vognmanden havde regnet med to timer, men det tog kun lige godt en time at køre fra Randers Havn til Leca Værket mandag aften. Foto: Annelene Petersen
Særtransporten blev noget af et tilløbsstykke mandag aften, hvor mange tilskuere var mødt op ved Randersbro for at se den tungeste af de to skorstensfiltre blive listet over broen. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Skød mod ansigt med fire meters afstand: 46-årig dømt for drabsforsøg

Annonce