Annonce
Randers

Det højeste antal nogensinde: Fem Tradium-elever på vej til DM-finale

Rasmus Dahl Jørgensen, Axel Lundorff, Sara Kloster, Andreas Østergaard Poulsen og Martin Rosenbum repræsenterer Tradium ved de kommende danmarksmesterskaber i Skills.Foto: Annelene Petersen
Når DM-finalen i Skills i starten af april løber af stablen i Næstved, har Tradium i Randers ikke færre end fem finalister med i feltet. Det højeste antal nogensinde.
Annonce

RANDERS: - I kommer til at optræde i Danmarks bedste udstillingsvindue, hvor I både viser jeres fag frem - og på bedste vis repræsenterer Tradium, sagde en stolt Tradium-direktør Lars Michael Madsen, da han bød velkommen til en fejring af finalisterne onsdag formiddag på Tradium.

- I sender beskeden, at det er fedt at tage en erhvervsuddannelse. I dag får I så en forsmag på, hvordan det er at være i rampelyset, som I vil være til finalen. Og så skal i vide, at vi er stolte af jer. Også selv om I ikke kommer hjem som danmarksmestre: At kvalificere sig er forment.

I finalestævnet vil 46 forskellige fag konkurrere om lige så mange DM-titler. I en arena, hvor deltagerne skal kunne håndtere, at måske 50.000 publikummer kigger dem over skuldrene i de tre dage, konkurrencerne varer.

Årets DM-finaler afholdes i Næstved, hvor i hvert fald en del af konkurrencerne bliver afviklet under teltdug. Derfor er finalestævnet flyttet fra januar, hvor de afsluttende konkurrencer plejer at finde sted, til 4., 5., 6. april.

Annonce

Overraskede - mere eller mindre

De fem Tradium-finalister er flisemurer Andreas Østergaard Poulsen, klejnsmed Axel Lundorff, Rasmus Dahl Jørgensen fra Jysk, Martin Rosenbum fra T-hansen og Sara Kloster fra Dagrofa.

Som alle i større eller mindre grad var overraskede over at kvalificere sig til finalen.

- Jeg havde nu en meget god mavefornemmelse, da regionsmesterskaberne var overstået, siger Martin Rosenbum.

- Hvorimod jeg var fuldstændig overbevist om, at jeg ikke var kommet videre, lyder det fra Sara Kloster.

Regionsmesterskaberne blev afholdt i løbet af efteråret. Og siden de fem finalister fik at vide, at de skulle med i DM-finalen, har de trænet. Ganske forskelligt, alt efter hvilket fag de repræsenterer.

- Vores træning har udelukkende været teoretisk, fortæller detail-eleverne.

Men mureren og smeden alene har øvet sig i de praktiske sider af deres fag.

Annonce

Vi ses på scenen

- Men den største udfordring ved at deltage i finalen bliver næppe det rent faglige. Det sværeste bliver formenlig at håndtere de lange dage og det store publikum og pressen. Noget det er meget svært at forberede sig på, mener de.

Ved finalestævnet kommer de fem Tradium-deltagere ikke til at bo sammen.

- Men så ses vi på scenen, når Lars Løkke Rasmussen præsenterer årets danmarksmestre, lyder det optimistisk.

Uanset om de kommer hjem med en titel eller ej, er de enige om, at alene deltagelsen i finalen kan få stor betydning for deres senere karrieremuligheder. Og de fleste har allerede ganske høje ambitioner. Både i forhold til finalen og i forhold til deres videre karrierer.

Annonce

Store ambitioner

- Vi skal på podiet i Næstved. Og jeg vil kun være helt tilfreds, hvis jeg ender som nummer et eller nummer to, siger Rasmus Dahl Jørgensen.

- Jeg er glad for overhovedet at være med, er dog holdningen hos Sara Kloster.

Og efter endt uddannelse ligger der også store planer:

- Egen Jysk-butik efter to år. Og en position som distriktschef efter seks, siger Rasmus Dahl Jørgensen.

Mens Martin Rosenbum sigter mod at komme til at arbejde for Porsche - efter en tid hos T-hansen.

- Og jeg arbejder allerede som butikschef i en Spar-forretning, fortæller Sara Kloster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce