Annonce
Randers

»Det her er vores livsprojekt«

Anni Sinnbeck er administrerende direktør i selskabet By i Byen, som ejer Randers Kaserne. Hun håber på at få lejet de sidste ledige boigger ud i løbet af 2013. Foto: Annelene Petersen

Selskabet By i Byen købte Randers Kaserne i december 2005. De store planer for området og erhvervslivet, som man fremlagde i 2007, er indtil videre lagt i skuffen. I stedet har man satset på at få lejet de eksisterende lokaler ud - en stor del til virksomheder - og samtidig få bygningerne renoveret. Dét fortæller Anne og Henrik Sinnbeck, da ErhvervsMagasinet tager det første stop på erhvervs-rundturen på kaserneområdet. Ægteparret ejer By i Byen og, de er optimistiske og overbevist om, at visionsplanerne nok skal blive ført ud i livet, når tiderne blive gode igen.

Tilbage i 2007 blev visionerne om at etablere nyt liv i området på Randers Kaserne fremlagt.

Annonce

En ny og unik bydel skulle skabes med nye boliger, caféer, gallerier, kultur- og fritidsaktiviteter og ikke mindst et dynamisk og spændende erhvervsliv med kreative erhvervslokaler.

Men hvordan er det gået? Er der overhovedet et erhvervsliv deroppe, og er den gamle kaserne blevet til dét vækstcenter for små og store virksomheder, man drømte om?

De spørgsmål forsøger ErhvervsMagasinet i de næste to udgivelser at få svaret på, når vi går på erhvervs-rundtur i de gamle kasernebygninger.

Det første stop på turen tager vi i den gamle vagtbygning, som ligger ud til Ringboulevarden, hvor den sydlige indkørsel til kaserneområdet tidligere var. Her holder anpartsselskabet By i Byen til med deres administration og kontor.

Vi møder ægteparret Henrik og Anne Sinnbeck. De to er den ene af de to parter, som står bag By i Byen. Den anden part er Eske Hartmann Munck, bosiddende i København og som arbejder med erhvervsejendomme.

I december 2005 overtog By i Byen Randers Kaserne og varetager i dag udlejningen af lokalerne samt pasning og pleje af området og bygningerne.

»På en tur for mange år siden blev vi (Henrik og Eske, red.) enige om, at vi ville lave noget sammen. Vi brugte faktisk det meste af 2005 på at lave analyser for at finde et sted, der ville være egnet til at lave sådan et spændende projekt. Mange aftener og weekender blev brugt, da vi begge var i fuldtidsjob på det tidspunkt. Her fandt vi så Randers Kaserne,« siger Henrik Sinnbeck, som tidligere har arbejdet i it-branchen og investeret i boligejendomme, og tilføjer:

»Det skulle også være et projekt med sjæl. Randers Kaserne skiller sig ud ved at være en smuk, kulturelt og historisk arkitektonisk perle. Den er fra dengang, hvor man virkelig kunne bygge. Det er et så stabilt og massivt byggeri, at du ikke bare kan slå de her bygninger ihjel. Vi troede på, at området havde udviklingspotentiale - og det gør vi stadig.«

I 2007 fik By i Byen godkendt en lokalplan, som gjorde det muligt, at By i Byen fremover kunne bygge 65.000 nye kvadratmeter, hvis man samtidig rev nogle af de gamle og eksisterende bygninger ned.

Nogle bygninger var og er stadig øremærkede som bevaringsværdige. Samme år fremlagde By i Byen så den føromtalte visionsplan for området, som man håbede at få sat i værk.

»Så kom krisen og slog et søm i nogle af projekterne. I hvert fald hastigheden i dem,« siger Henrik Sinnbeck.

»Vi er aldrig blevet aftvunget en deadline for, hvornår de her ting skulle være bragt ud i livet. Der er sat en ramme for, hvad der skal ske med området, og hvordan det kommer til at se ud. Det bliver flot, men det tager den tid, det tager. Der er ikke noget, som haster. Vi skal ikke ud og bygge for en milliard. Vi er ikke skuffede over, at vi ikke er kommet længere. Planerne ligger i skuffen og er klar til at blive taget op, når tiderne bliver gode igen. Og det gør de,« siger Anne Sinnbeck, som er administrerende direktør i By i Byen og har arbejdet i arkitektbranchen, hvor hun tidligere var partner ved et aarhusiansk arkitektfirma.

»Det, vi har gjort, siden krisen startede, er, at vi i stedet har brugt al vores energi på at få lejet lokalerne ud. Det betyder, at der i dag er 95 lejere her på kasernen og 1200-1500 mennesker, som på den ene eller anden måde er tilknyttet området. Da vi kom herop var der nok omkring 40 mennesker, og det var lidt af en spøgelsesby,« siger 56-årige Henrik Sinnbeck.

Han fortæller, at By i Byen stille og roligt også har brugt tiden siden 2007 på at få gjort bygningerne i stand og arbejdet hårdt på at fremme mere liv i området på de 15 hektar, man ejer. I dag mangler By i Byen kun at få lejet de sidste seks procent af de ledige lokaler ud for at kunne sige, at alt er udlejet.

»Det er kendt nu, at man kan få et værksted, en garage, et depot eller et kontor heroppe. Det har spredt sig som ringe i vandet. Men der er stadig mange, som ikke aner, hvad der foregår heroppe,« siger Anne Sinnbeck.

Noget af det seneste, som By i Byen har etableret, er Office House, hvor man tilbyder forskellige typer kontorer i størrelsen fra 20 og op til 80 kvadratmeter, hvor lejerne deles om blandt andet køkken, toiletter og mødelokaler.

»Det er en stor fordel for os, at vi kan dele mange af vores lokaler op i mindre enheder. Mange af vores lejere har mulighed for at vækste. Hvis de får brug for mere plads, kan vi flytte dem et andet sted hen. Vi giver vores lejere fortrinsret, når andre lokaler er ledige,« siger Henrik og Anne Sinnbeck.

I 2010 kvittede Anne og Henrik Sinnbeck deres respektive jobs og begyndte at satse 100 procent af deres arbejdsliv på By i Byen. Anne tager sig af de administrative opgaver, mens Henrik har fokus på bygningerne og arealerne omkring dem. Og så styrer han desuden virksomheden salgszonen.dk, som holder til på den gamle kaserne.

Selvom projektet med Randers Kaserne måske ikke er gået så hurtigt fremad, som Henrik og Anne i første omgang forventede, har de ikke på nogen tidspunkter ønsket at slippe ud af det omfangsrige projekt.

»Det er vores livsprojekt. Det er det, vi har valgt at kaste os ud i. Det går stille og roligt fremad,« siger 54-årige Anne Sinnbeck.

De håber begge, at 2013 bliver året, hvor By i Byen ender på 100 procent i udlejning. Specielt den gamle gymnastiksal, som var tæt på at blive udlejet til Rigspolitiet, indtil de valgte at springe fra aftalen, håber Henrik og Anne at få afsat.

»Ellers bliver 2013 året, hvor vi stille og roligt forbereder os på de nye projekter, som kommer på et tidspunkt. Det skal nok komme,« lyder det overbevisende fra Henrik og Anne Sinnbeck, som også har en speciel vision, de håber bliver fuldført.

»Kasernen liggermidt i den nye Randers Kommune, mens Laksetorvet ligger i midten af den gamle Randers Kommune. Vi har selvfølgelig fortalt borgmester og kommunaldirektør, at de skulle placere hele deres rådhus heroppe,« smiler Anne og Henrik Sinnbeck.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Randers

Torsdagens færdselulykke ved Harridslev: 28-årig motorcyklist ramt af 57-årig bilist

Annonce