Annonce
Erhverv

Det kører for de lokale pengeinstitutter - såvel Sparekassen Kronjylland som Jutlander Bank og Djurslands Bank har præsenteret flotte halvårsregnskaber

Administrerende direktør Klaus Skjødt, Sparekassen Kronjylland, kan glæde sig over det bedste halvårsresultat i sparekassens historie. Pressebillede
Sparekassen Kronjyllands netop offentliggjorte halvårsregnskab får pengeinstituttet til at skrue op for forventningerne til hele året. Også to andre pengeinstitutter med hovedsæde i Amtsavisens dækningsområde, Jutlander Bank og Djurslands Bank, har fremlagt flotte halvårsresultater.

Randers: For et par uger siden lagde Djurslands Bank ud og præsenterede et overskud på 60,6 millioner kroner i de første seks måneder af 2021, hvilket er pænt over det budgetterede. I mandags fulgte så Jutlander Bank med et overskud på 245 millioner kroner - mere end en fordobling af sidste års halvårsresultat.

Torsdag kunne Sparekassen Kronjylland som rosinen i pølseenden så præsentere "det bedste halvårsresultat i sparekassens 192 år lange historie".

266 millioner kroner tjente Sparekassen Kronjylland, og det skal blandt andet ses i lyset af, at det randersbaserede pengeinstitut tidligere har meddelt offentligheden, at den forventede et samlet resultat for 2021 på mellem 180 og 280 millioner kroner. Selv de mest optimistiske forventninger er altså næsten indfriet allerede halvvejs i 2021.

Annonce

Mange bolighandler

Med andre ord går det rigtig godt for de lokale pengeinstitutter, hvis bud på en forklaring på de flotte resultater også ligner hinanden.

Således peger alle på et ualmindelig stort antal bolighandler, ligesom man hos alle tre pengeinstitutter oplever, at kundernes - både privates og virksomheders - økonomi generelt er god.

Vi har flere gange i første halvår slået vores egne rekorder for antallet af boligsager – ikke mindst bolighandler. Det særligt positive er, at der har været gang i handlerne i hele landet og ikke kun de større byer. Det har givet travlhed, men vi har heldigvis kunnet hjælpe rigtig mange til at købe netop deres drømmebolig.

Klaus Skjødt, administrerende direktør, Sparekassen Kronjylland

- De små og mellemstore danske virksomheder har generelt klaret krisen imponerende flot. De har kæmpet og fundet nye forretninger, hvor de eksisterende er forsvundet. Det har både de, deres medarbejdere og samfundet haft glæde af, og det har vi også. Vi har blandt andet sænket vores ledelsesmæssige skøn til fremtidige tab med 32 millioner kroner, og det smitter naturligvis positivt af på resultatet for første halvår, siger administrerende direktør i Sparekassen Kronjylland, Klaus Skjødt.

Om den store aktivitet på boligmarkedet siger han:

- Vi har flere gange i første halvår slået vores egne rekorder for antallet af boligsager – ikke mindst bolighandler. Det særligt positive er, at der har været gang i handlerne i hele landet og ikke kun de større byer. Det har givet travlhed, men vi har heldigvis kunnet hjælpe rigtig mange til at købe netop deres drømmebolig. Derudover er det selvfølgelig også positivt for os, at aktiviteten viser sig i vores indtjening.

Annonce

Boligfans

Også hos Djurslands Bank har man nydt godt af den høje omsætning af boliger.

Direktør Lars Møller Kristensen, Djurslands Bank, kan takket været et forrygende første halvår skrue op for forventningerne til det samlede årsresultat. Pressebillede

- Vi kan se, at boligpriserne i Østjylland er steget pænt, og det skyldes, at der er en god og sund efterspørgsel på boliger, så rigtigt mange boliger skifter hænder. Vi har her i Djurslands Bank markeret os i bybilledet som en stærk boligbank med ”200 boligfans”, og det høster vi mange nye tilfredse kunder på. Vi ser nemlig, at et fortsat stigende antal boligkøbere vælger Djurslands Bank som rådgiver, når en bolighandel skal i hus – den tillid er vi rigtigt glade for og stolte over, lyder det fra bankdirektør Lars Møller Kristensen.

Desuden kan vi se en positiv udvikling i kundernes økonomiske situation, og vi har fortsat ikke registreret væsentlige tab som følge af coronaen – derfor kan vi tilbageføre nedskrivninger.

Per Sønderup, ordførende direktør, Jutlander Bank

Og lignende toner lyder fra Jutlander Banks direktør Per Sønderup.

- I første kvartal oplevede vi et rekordhøjt antal bolighandler, og det fortsatte i andet kvartal. Samtidig trækker vi mange nye kunder til - helt nøjagtigt 10.443 nye kunder i løbet af det seneste år, og de er også med til at hæve vores forretningsomfang, siger Per Sønderup.

Han glæder sig samtidig over, at kunderne generelt trives.

Ordførende direktør Per Sønderup, Jutlander Bank, ser frem til en fusion med Sparekassen Vendsyssel, der ligesom Jutlander Bank har klaret sig godt i første halvår. Pressebillede

- Desuden kan vi se en positiv udvikling i kundernes økonomiske situation, og vi har fortsat ikke registreret væsentlige tab som følge af coronaen – derfor kan vi tilbageføre nedskrivninger, siger Per Sønderup.

Annonce

Øgede forventninger

Både Sparekassen Kronjylland og Djurslands Bank har på baggrund af halvårsresultaterne skruet op for forventningerne til årsresultatet. Sparekassen forventer nu et overskud på mellem 420 og 480 millioner kroner, mens Djurslands Bank opjusterer fra 65-85 millioner kroner til 95-120 millioner kroner.

Hos Jutlander Bank ligger halvårsresultatet ifølge Per Sønderup inden for forventningerne til hele året.

Spørgsmålet, om forventningerne bliver indfriet, bliver efter al sandsynlighed aldrig besvaret. Jutlander Bank planlægger nemlig i september at indgå i en ligeværdig fusion med Sparekassen Vendsyssel og blive til Sparekassen Danmark.

- Begge pengeinstitutter kom stærkt ud af første halvår og er begge bundsolide, så vi har et godt udgangspunkt for at få succes med Sparekassen Danmark fra starten, siger Per Sønderup.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Odey gjorde sig til darling i Randers FC-triumf: Reaktioner fra den nigerianske målmager og cheftræneren, der lod ham starte på banen for første gang

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Lise holdt sin mand og søn i hænderne, da de døde efter en trafikulykke - og oplevede den største lykke midt i sorgen over at kunne beholde sin anden søn

Randers For abonnenter

Naboer til byggeri fik et chok: Et brev i e-boksen kastede Karin og Maryann ud i mere end to års pinefuld uvished

Randers

Jeanette er madnørd og elsker at være kreativ i køkkenet: - Man bliver glad, når gæsterne er tilfredse

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra vendepunktet i Superligaen: Glæd jer til mere fra ham, Kronjylland!

Randers

Ubudne gæster i lokal delikatesseforretning: Ejer efterlyser gerningsmænd på Facebook

Randers For abonnenter

Investoren er væk og ejendommen skal sælges - men nu er lokalplanen for Niels Brocks Gade 1 klar

Kultur For abonnenter

Tvivlen meldte sig, da kulturredaktøren så tv-dokumentar: Bør man filme sit dødssyge, grædende barn?

Randers

Nu kommer der flere busser mellem Randers og Aarhus: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Randers For abonnenter

Tomt Kongens Ege udsættes for hærværk: Nu griber bygherre ind med modforanstaltninger

Randers FC

Genlæs livebloggen, se målene og hør videoanalysen: Angriberne førte an i tiltrængt Randers FC-triumf

Annonce