Annonce
Randers

Det kører på skinner i sporbyen - ny bydel godt på vej

Billedet her er fra april måned i år. Foto: Annelene Petersen

Når året er omme, forventer investor Steen Jørgensen, at 60-65 procent af byggefelterne er solgt. Og lige nu arbejdes der på højtryk for at få et showroom op at stå, fordi interessen for projektet er enorm.

Annonce

Randers: Der rives ned og gøres plads. Der byggemodnes, og om en måneds tid forventer investor Steen Jørgensen, at de første gravemaskiner går i gang, så byggeriet for alvor kan begynde i Sporbyen Scandia på den gamle togfabriks grund.

Lige nu er det de fem blokke, der skal huse Parkkvarteret ind mod Randers samt rækkehuse og Domeas almennyttige boliger i den anden ende, der skal først i gang. Logistikken er vanskelig, når så mange interessenter på pladsen skal i sving samtidig.

- Det er ingen hemmelighed, at tungen skal holdes lige i munden for tiden. Der sker en hel masse i området, og mange forskellige er i gang med noget. Jeg havde ikke regnet med, at vi efter et halvt år var så langt, som vi er nu. Og jeg forventer, at når året er omme, så har vi solgt 60-65 procent af byggefelterne, siger Steen Jørgensen, der kalder sig selv for en jordbank, som sælger jorden til investorer, der så bygger og enten sælger eller lejer ud.

Der rives ned og byggemodnes på den gamle togfabrik. Om en måneds tid regner investor Steen Jørgensen med, at de første gravemaskiner går i jorden. Visualisering: Randers Arkitekten
Annonce

Udenbys investorer

De første, der er på banen, er en personkreds på fire-fem investorer fra Aarhus og Aalborg. Det er dem, der opfører Parkkvarteret.

Flere andre er i gang, men det er så nyt, at Steen Jørgensen endnu ikke tør udtale sig om, hvem de er.

- Men der er mange, der er interesserede. Og næste step er det, jeg kalder hjertet i Sporbyen, de gamle, bevaringsværdige bygninger, hvor torvehallen er en af dem. Her er der også henvendelser, siger Steen Jørgensen.

Under hele projektets tilblivelse har borgernes bevågenhed været stor fra hele Randers.

- Vi har holdt mange foredrag herude, hvor erhvervsklubber, ældreklubber, ja, mange har været forbi for at høre om Sporbyen, siger Steen Jørgensen.

Når året er omme forventer investor Steen Jørgensen, at 60-65 procent af byggefelterne i Sporbyen Scandia er solgt. Visualisering: Randers Arkitekten
Annonce

Showroom på vej

Nu tager ejerne konsekvensen af den enorme interesse og indretter et showroom, der formentlig kommer til at holde åbent hver fjerde lørdag.

- Her vil vi fortælle alt om projektet, stille modeller op, så folk kan få et indblik i ideerne og arrangere guidede rundvisninger i området, siger Steen Jørgensen.

Kort sagt, der vil blive givet folk og mulige beboere en snert af stemningen fra det gamle togkvarter.

- Jeg håber også, at sådan et showroom kan være med til at tage brodden af folks nysgerrighed omkring, hvad der egentlig sker herude, siger Steen Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Overhaling gik helt galt

Annonce