Annonce
Østjylland

Det kan lade sig gøre: Fire gange borgere fik politikerne til skifte mening

De nuværende 92 meter høje vindmøller i Hollandsbjerg, som endte med ikke at blive skiftet ud med dobbelt så høje møller. Foto: Annelene Petersen
Det kan lade sig gøre for borgere at få politikerne til at skifte mening - læs her om fire sager, hvor det lykkedes at stoppe planerne.

Det er ikke kun Hollandsbjerg-borgernes kamp mod vindmøller, der har båret frugt. Også i de andre kommuner, som avisen dækker, har borgernes gjort modstand og fået ændret politikernes planer.

1 Etagebyggeri i Niels Brocks Gade

Et politisk flertal vedtog tidligere på året, at etagebyggeriet på Niels Brocks Gade 1 højest må være fire etager højt, og ikke seks, som et forslag til lokalplan åbnede mulighed for. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen

Beboere i Tøjhushaven i Randers kunne i starten af året konstatere, at deres kamp for, at et planlagt etagebyggeri ikke skulle være så højt som først planlagt, var lykkedes.

Politikerne besluttede at ændre højden fra 21 til 15 meter, hvilket betød en nedgang fra seks til fire etager. Vedtagelsen af lokalplansforslaget endte med, at bygherre ikke bygger alligevel, da investorerne er faldet fra.

Bliv klogere på sagen her

2 Lukning af børnehaver i Nørager og Vivild

Såvel store som små deltog i kampen mod børnehavelukningerne i Nørager og Vivild. Arkivfoto: Helle Elgaard Kvist

Borgerne i Nørager og Vivild gik først på året sammen i en fælles protest, da de to landsbyers børnehaver kom i spil til lukning på grund af et faldende børnetal. Protesterne indebar blandt andet en fælles stensti mellem de to byer. Siden har politikerne fredet de to landsbybørnehaver, blandt med henvisning til hvad en lukning vil betyde for lokalsamfundet.

Læs om sejren her

3 Fra fem til fire etager i Hadsten

Den tidligere realskolegrund på Kirkevej 8 i Hadsten, hvor Favrskov Kommune ændrede lokalplansforslaget og sænkede byggehøjden fra fem til fire etager. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen

Det kræver ikke altid en decideret kamp at få ændret fremtidige politiske beslutninger. I efteråret 2020 valgte Favrskov Kommune at tage en række høringssvar til efterretning og sænke den tilladte byggehøjde fra fem til fire etager i lokalplanforslaget for et etagebyggeri på den gamle realskolegrund på Kirkevej i Hadsten.

Læs mere her

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce