Annonce
Randers

Det Kolde Bord leverede mad til Randers FC og Randers HK: - Mine alarmklokker ringede

Det Kolde Bord nåede at levere mad til et par Randers HK-arrangementer, inden direktør Per Rasmussen standsede samarbejdet. Foto: Lars Rasborg

Støv, snavs og skadedyr er bare nogle af årsagerne til, at indehaveren af Det Kolde Bord ikke længere må opbevare og tilberede mad i sit hjem.

Kondrup: Så er den gal igen. På bare halvanden måned har cateringfirmaet "Det Kolde Bord" tre gange haft besøg af Fødevarestyrelsens rejsehold.

Ved første besøg i starten af juli konstaterede fødevarerejseholdet blandt andet, at den mad, der senere skulle serveres for kunder, blev opbevaret i snavset køleskab og kummefryser udendørs, og at der stod termokasser til fødevarer og serveringsfade under åben himmel. Side om side med adskillige dyr - levende som døde. Rundt omkring i indehaver Morten Wedel Høsts private have på Blegvadbrovej i Kondrup, hvor firmaet holder til, står der nemlig bure med kaniner, mens tre hunde, fem katte og en flok høns går frit omkring. Derudover fandt Fødevarestyrelsen flere døde muldvarper lige ved siden af køleskabet og fryseren.

Fødevarestyrelsens rejsehold vurderede derfor, at der var stor risiko for, at fødevarerne var blevet forurenet af støv, snavs, skadedyr og kæledyr, og dermed var uegnede til menneskeføde. Og indehaveren fik straks - foruden en sur smiley og en bøde - et forbud mod at opbevare og tilberede mad i sit hjem.

Da fødevarerejseholdet en lille måned senere kom forbi igen, kastede besøget endnu en sur smiley af sig. Forholdene var nemlig fuldstændig uændrede. Maden blev stadig opbevaret og tilberedt som hidtil.

Nu har holdet fra Fødevarestyrelsen været forbi for tredje gang, og kan konstatere, at forholdene stadig ikke er bragt i orden, men at indehaveren trods alt er begyndt at overholde forbuddet, og nu er begyndt at opbevare maden hos kunden.

Annonce

Serverede til håndboldjulefrokost

Hos Randers HK, der tidligere har brugt Det Kolde Bord som madleverandør, græmmer direktør Per Rasmussen sig over at høre om forholdene hos cateringfirmaet. Men han er ikke synderlig overrasket over Fødevarestyrelsens kritik af stedet.

- Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg fik bange anelser allerede, da Det Kolde Bord leverede mad til det første arrangement hos os, siger han og fortsætter:

- Det var et julearrangement for en netværksgruppe, og da Det Kolde Bord kom med maden, var der flere ting, jeg studsede over. Blandt andet, at kokken ikke var ren i tøjet. Der begyndte de første alarmklokker at ringe. Men maden var okay, så jeg besluttede at give ham en chance til.

Næste opgave blev at levere mad til Randers HKs interne julefrokost for spillere, trænere og ledere.

- Der var kvaliteten af maden slet ikke i orden, fortæller Per Rasmussen og tilføjer, at han tog en snak med indehaveren af Det Kolde Bord, som lovede at forbedre sig til næste arrangement. Men det skete ifølge Per Rasmussen ikke.

- Jeg må ærligt sige, at jeg ikke kunne stå inde for det, han leverede. Så jeg opsagde samarbejdet i foråret. Det var ellers meningen, han også skulle levere mad til en række større arrangementer med 500-600 spisende, men det nåede han ikke, forklarer håndbolddirektøren, som efter at have stiftet bekendtskab med Fødevarestyrelsens rapporter priser sig lykkelig over, at ingen blev syge af maden.

Randers FC sætter samarbejdet i bero

Udover Randers HK har Det Kolde Bord også ad flere omgange leveret mad til byens anden store sportsklub: Randers FC.

I modsætning til håndboldklubben har Randers FC ifølge kommunikationschef Kristian Fredslund indtil videre været tilfreds med maden.

- Det Kolde Bord har leveret mad til et par arrangementer hos os, og vi har ikke haft noget at udsætte på det, vi har fået leveret, fortæller han.

Men fordi Fødevarestyrelsen har vurderet, at cateringfirmaet ikke behandler fødevarerne hygiejnisk forsvarligt, har fodboldklubben alligevel valgt at indstille samarbejdet - for nu, i hvert fald.

- Vi har nu stillet samarbejdet i bero på ubestemt tid, og vil herfra følge situationen, lyder det fra kommunikationschefen.

Firmaet fortsætter

Hos Det Kolde Bord undrer indehaver Morten Wedel Høst sig over, at Randers HK og Randers FC har opsagt samarbejdet. Selv mener han ikke, at der er nogen grund til at bekymre sig over fødevaresikkerheden i hans firma. Derudover ønsker han ikke at kommentere Randers HK-direktørens oplevelse af den mad, håndboldklubben fik leveret fra Det Kolde Bord.

- Jeg har mistet tre kunder på grund af det her, men til gengæld har jeg fået fem nye. Så de fleste er tilfredse og har taget det her pænt, siger han.

Morten Wedel Høst tager derfor ikke Fødevarestyrelsens sure smileys, bøder og forbud så tungt. Efter første besøg nægtede han sågar at rette ind efter forbuddet. Nu har han dog indset, at han er nødt til at overholde forbuddet mod at opbevare og tilberede mad i sit hjem.

- Nu kører jeg varerne direkte fra leverandøren og ud til kunden. Det gør mit arbejde mere besværligt, men det er der ikke noget at gøre ved, siger han og tilføjer, at forbuddet mod at tilberede mad i hjemmet også betyder, at han er tvunget til at købe flere færdiglavede varer.

- Der er grænser for, hvor meget mad, jeg kan tilberede hos kunden. Så jeg er nødt til at købe flere af de ting, som jeg tidligere lavede fra bunden i mit eget køkken. Det er da ret ærgerligt, nu når mit slogan er "Hjemmelavet kvalitet til fornuftige priser".

Derfor er han pt. på jagt efter lokaler, der egner sig til et cateringfirma som hans, så han igen får et sted at opbevare og forberede maden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce