Annonce
Bryllup

Det kristne grundlag har altid været der

Karen og Ove Carstens kan fejre diamantbryllup den 20. maj. Privatfoto
Karen og Ove Carstens kan fejre diamantbryllup på Randers Friplejehjem.

Ægtefællerne Karen og Ove Carstens traf hinanden i KFUM og K, Ove Carstens arbejdede i en årrække i Kristelig Fagbevægelse, de var begge med i bibelkreds i Indre Mission, og det er derfor helt naturligt, at de nu er beboere på Randers Friplejehjem i Helsted, der som bekendt virker på et klart udtrykt kristent grundlag.

Onsdag den 20. maj er det 60 år siden, de to dengang unge mennesker blev viet i den imposante Dronninglund Slotskirke, og dermed er det diamantbryllup, de to kan fejre.

Ægteparret blev viet på brudens fødselsdag. Karen Carstens, dengang Olesen, fylder således nu 83 år, en alder, som hendes mand opnåede for nogle måneder siden.

Karen Carstens havde sin opvækst dels i Vodskov, dels i Dronninglund, hvor hun gik i skole. Efter en tid som ung pige i huset hjemme i Dronninglund fik Karen Carstens ansættelse som syerske på undertøjsvirksomheden Asani i Viborg, men boede privat i Møldrup. Ove Carstens voksede op i Roum ved Møldrup og gik i skole i Roum. Det var ved et møde i KFUM og K i Møldrup, de to unge menesker traf hinanden og senere blev viet i Dronninglund Slotskirke.

Efter en tid ved landbruget kom Ove Carstens i købmandslære i Østerbølle, ikke langt fra Aalestrup.

Annonce

Egen forretning

Ove Carstens realiserede drømmen om at få sin egen købmandsforretning og etablerede sig sammen med hustruen i Østergade i Møldrup med den nyåbnede Ove´s Kolonial.

I 1964 blev købmandsforretningen solgt, og senere er der opført et kommunalt plejehjem på grunden.

Karen og Ove Carstens flyttede til Viborg, hvor Ove Carstens fik ansættelse som toldklarerer og kalkulatør i isenkramvirksomheden Vinther & Larsen.

Hjemme i privaten virkede Karen Carstens som dagplejemor, og den dag i dag har ægteparret forbindelse til tidligere dagplejebørn, selv om de bor så langt væk som i Odense og Ballerup.

Gennem gode venner i Viborg fik Ove Carstens herefter ansættelse som bogholder i en sportsforretning i Esbjerg, hvortil ægteparret flyttede omkring årsskiftet 1977.

Job i Randers

Efter seks-syv år i Esbjerg fik Ove Carstens i 1984 tilbud om at blive administrationschef i Kristelig Fagforening i Randers, dengang i nyetablerede lokaler på Engboulevarden. I 1996 ramtes han imidlertid af en hjerneblødning og måtte forlade arbejdsmarkedet.

Inden flytningen til Randers Friplejehjem, hvor diamantbrudeparret har boet lige siden åbningen, boede de forskellige steder, blandt andet i Paderup og på Gl. Hadsundvej.

De kom meget i Sct. Peders Kirke og var med i bibelkreds i Indre Missions bygning Genesis i Kristrup. Det kristne livsgrundlag er fortsat deres base i tilværelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Randers FC sælger støttefigurer til tomme tribuner: Opbakningen varmer i klubben

Annonce