Annonce
Læserbrev

Det lokale selvstyre i Randers

Læserbrev: Tidligere var det kongen, der udnævnte eller godkendte borgmesteren i Randers. Borgmesteren var formand i byens råd. Randers blev styret af en magistrat. Lille og nem at håndtere. Sommetider gik det godt, sommetider skidt. Senere, da byrådet skulle vælges hvert fjerde år, kunne man vælge at gøre det politisk eller upolitisk. Der skulle være 19 eller 31 byrådsmedlemmer. Randers har i øjeblikket et politisk byråd med 31 byrådsmedlemmer. Det var nemmere med blot 19 og upolitisk. I byrådet drejer det sig om borgernes og byens vel. Sjældent at høre de menige medlemmer i byrådet ytre sig. Janteloven gælder til fulde. Du skal ikke tro, du er noget. Du skal ikke tro, du er bedre end mig. Skakmat i mange situationer. Og borgmesteren kan ikke lide at stemme tingene igennem, så hans stemme alene er afgørende. Så får byen hjælp udefra. Østervold skulle være en Rambla, og byen skulle fjerne biler og busser fra centrum, forvirringen var total. Først laver vi det gamle hovedstrøg om til en beværtergade, a la Aalborg, her er det godt nok en sidegade. Det nye hovedstrøg, Østervold, skal være gågade.

Hug en hæl og klip en tå, sagde stedmoren i Askepot. Lidt blodigt og smertefuldt, men intet i sammenligning.

Med den rundbarbering og amputation, som gik ud over Randers.

I 1970 blev Randers Amt lagt under Aarhus og administrationen lagt derud. I skal ikke blive snydt, men det blev vi. I 2007, da regionerne blev dannet, delte Viborg og Randers administrationen. Snydt igen.

Kronjyderne er ægte jyder. Ægte jyder elsker at handle, men i Randers er handlekraften sivet ud af byrådet.

Den store magnet, der skal suge nye borgere til, er Byen til Vandet.

Men mange andre købstæder har allerede byen til vandet og lidt mere vand at byde på.

For sent ude. Grundlæggende mangler der noget i Randers.

Noget at holde fast i.

Vestas flytter, kunne ikke tiltrække medarbejdere. Slagteriet flytter, TV2 flytter, politiet flytter, NOPA flytter

Randers Reb flytter. Noget grundlæggende galt. Men hvad? Tør vi spørge ind til det?

Tidligere vidste alle, at pigerne i Randers var kønne, Randers-laksen var god, Randers Handsker var flotte og dyre. Randers - hvor søvejen møder 13 landeveje, det var dengang, Randers også havde fem jernbanelinjer. Byen har i dag ikke engang fem offentlige toiletter. Bybusserne mod nord og nordvest kører i dag omkring rundkørslen i stedet for ad Østervold. En dille, fra dengang det var moderne med et bilfrit centrum. Måske kan belægningen på Østervold ikke længere bære.

Er der nogen, der vil danne et nyt parti, Fornuftspartiet, der kan have som første prioritering at skære byrådet ned til 19 byrådsmedlemmer?

Lille og arbejdsdygtig uden fnidderfnadder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fokus på den flotte hal med de fantastiske muligheder

Det er al ære værd, at vores ansvarlige politikere i Randers Byråd gerne vil sikre sig, at idrætshallerne i Randers er organiseret så hensigtsmæssigt som muligt og derfor endnu en gang gerne vil vende alle sten i dette spørgsmål. Det er al ære værd, at borgmester Torben Hansen på det seneste byrådsmøde derfor returnerede sagen, så politikerne i byrådets sundheds-, idræts- og kulturudvalg kan se på spørgsmålet om organisering igen. Det er vigtigt for idrætshallerne selv, for idrætforeningerne og idrætsudøverne, for Randers og for byens omdømme og bosætning, at vores idrætsfaciliteter er velorganiserede og velfungerende. Et idrætsliv, der kører som smurt, skaber positiv opmærksomhed omkring ethvert lokalsamfund og gør det ekstra fristende for nye attraktive skatteborgere. Den effekt vil vi gerne opnå. Det må gerne blive resultatet af politikernes anstrengelser - der faktisk gerne må foregå lidt diskret. Nu vil vi nemlig gerne have den politiske ballade om de randrusianske idrætshaller i baggrunden og den nye multiarena, Hal 4, på Viborgvej i forgrunden, frem i rampelyset. Efter en overordentlig problematisk byggeperiode, hvortil naturligvis hører randrusiansk byrådsballade, desværre, vil vi nu have fokus på den flotte hal med de fantastiske muligheder. Mandag 3. februar får Arena Randers overleveret hallen og overrakt nøglerne af entreprenør Max Bögl, og snarest muligt derefter vil vi feste og fejre den bygning, der i fremtiden vil løfte vores randrusianske formåen på markedet for større idrætsarrangementer, messer, konferencer og koncerter. Hal 4 er hverken Boxen eller Royal Arena. Den er Hal 4. Der er noget, den ikke kan. Men der er meget, den kan, og det skal vi fokusere på og glæde os over. Vi skal bruge vores nye hal og vores mange nye muligheder, ikke kun som passivt publikum men også som aktive arrangører af begivenheder, der skaber lokal stolthed og sætter vores by positivt på landkortet. Naturligvis har Arena Randers selv et særligt ansvar for at fylde Hal 4 med aktivitet, men alle vi andre har også mulighed for at finde på - og smøge ærmerne op.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];