Annonce
Randers

Det må ikke gå ud over børnene

Mens nogle nyder godt af det økonomiske opsving, så har flere børnefamilier end nogensinde svært ved at få pengene til at række til at gøre julen til en særlig festlig tid for børnene. Arkivfoto

Jonna Madsen fra Frelsens Hær oplever familier, der ikke har penge til mad.

Annonce

Randers: Ifølge økonomer er Danmark godt på vej ind i en højkonjunktur med øget økonomisk vækst. Det er imidlertid ikke alle borgere, heller ikke i Randers, som mærker noget til dette. Det er ikke deres virkelighed. Tværtimod. Det kan Jonna Madsen fra Frelsens Hær berette om.

- Jeg oplever, at fattigdommen er blevet et større problem, konstaterer hun.

Jonna Madsen har tidligere haft ansvaret for børnearbejdet i Frelsens Hær:

- I det arbejde har jeg naturligvis tidligere set folk, der mangler penge, men igennem de seneste par år har der været en klar negativ udvikling. Med kontanthjælpsloftet er det blevet endnu værre. For mange familier er rådighedsbeløbet blevet meget mindre. Dermed er behovet for hjælp blevet endnu større.

Køb af julemærke

Lions Club Randers Gudenaa har besluttet, at indtægterne fra salget af årets digitale julemærke skal indgå i Randers Julehjælp.Motivet for årets mærke Randers Amtsavis' bygning i Nørregade, hvor avisen har haft til huse i næsten 200 år.

Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket:

Private skal sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilpay på nr. 84319.

Skriv mail-adresse og "julemærke" i meddelelsesfeltet.

Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

Alle, der køber et julemærke, deltager samtidig i Lions Julelotteri om gaver til en samlet værdi af minimum 15.000 kroner. Vinderne trækkes i begyndelsen af januar næste år.

Annonce

Familier uden mad

I sidste år oplevede Jonna Madsen blandt andet helt op til juleaften at måtte ud og handle ind til julemiddagen for en familie, som ikke havde noget som helst til julen.

- Det blev en stor oplevelse. De var så taknemmelige. De inviterede os ind og var åbne for at snakke om situationen. Trods alvoren blev det en dejlig oplevelse.

- Det er jo lidt specielt at møde familier, som simpelthen mangler mad. Det er man jo ikke så vant til. Men det findes altså i dag, fortæller Jonna Madsen.

Hun har været medlem af Frelsens Hær i mange år og har de seneste par år blandt andet beskæftiget sig med julehjælpen.

Randers Julehjælp

Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.

Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.

10 organisationer/foreninger får del i Randers Julehjælp 2018: Aktivitetsforeningen Jennumparken Børnenes Kontor Dansk Folkehjælp Frelsens Hær Giv Julen Mening Juleteamet Randers og Omegn Kirkens Korshær Kirkernes Familiehjælp Mødrehjælpen Venligboerne Langå Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilpay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.

Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem kl. 10 og 14.

Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle.

Indsamlingsperioden er 18. november til 16. december.

Annonce

Kan ikke dække behovet

- Vi kan desværre ikke dække alle behov. Men vi prøver at gøre vort bedste og hjælper især overfor de mest trængende.

- Det må jo helst ikke gå ud over børnene, at familien er blevet bragt i en vanskelig økonomisk situation, fastslår Jonna Madsen.

Frelsens Hærs julehjælp består i dag primært af gavekort, som folk kan få efter ansøgning og en vurdering af deres behov. Særligt trængende kan desuden modtage et legat på 5000 kr.. Et sådant legat kan kun modtages én gang i livet, og i år har ikke færre end 31 familier fra Randers fået tildelt et sådant.

- I nogle få tilfælde går vi også ud og køber ind for en familie. Der kan jo pludselig i sidste øjeblik opstå en situation, hvor familien næsten ingen penge har. Og som sagt må det helst ikke gå ud over børnene, konstaterer Jonna Madsen, der er korpssergentmajor i Frelsens Hær, og dermed stedfortræder for korpslederen i Randers, kaptajn Kaisa Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce