Annonce
Kultur

Det passer! Wow! Johnson bawler hele debutpladen af næste år

I 2020 dribler Johnson ind i sin barndomsby, Aarhus, for at spille hele sin debutplade. Det sker først i september, så der er god tid til at tjekke, om kalenderen er fri. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Marc Johnson, der er opvokset i Åbyhøj, giver i 2020 koncert i Aarhus, hvor han vil spille hele sin debutplade live fra scenen.

AARHUS: Ja, undskyld hvis overskriften hægter dig lidt af, men når det handler om Danmarks selvudnævnte originale big time baller, Marc Johnson, så er der altså ingen vej uden om et krøllet tekstunivers.

Den århusianske rapper brød igennem i 2006 med sin debutplade 'Det Passer', hvor han fik hele Danmarks ungdom til at gå og sige 'mayn' og 'flawser'.

Næste år bliver der mulighed for at genopfriske de gyldne gloser. Her spiller Johnson nemlig alle numrene fra debutpladen live fra scenen. Det sker 5. september på Atlas i Aarhus.

Annonce
Marc Johnson blev med ét kæmpestor på den danske musikscene i sidste halvdel af 00'erne. Pr-foto

Flyttede til Aarhus

Marc Johnson blev født i Svendborg, men flyttede som otte-årig til Åbyhøj i Aarhus med sin mor og storesøster, Zindy Laursen. Sidstnævnte er i øvrigt også kendt fra musikscenen fra sin rolle i Cut'N'Move samt fra tv-bandet Zindy Kuku Bugaloo.

Marc Johnson startede karrieren i den lokale ungdomsklub, hvor han begyndte at rappe i selskab med Liam og Osama - bedre kendt som L.O.C. og U$O.

Sammen startede de karrieren i undergrundsmiljøet under navnet B.A.N.G.E.R.S., og alle tre fik efterfølgende store, selvstændige karrierer. L.O.C og U$O er i øvrigt begge med som gæster på 'Det Passer' i numrene 'Fra Mit Kvarter' og 'De Drømmer'.

Første gang

Med sit debutalbum tog Johnson i løbet af ingen tid skridtet fra den aarhusianske undergrund til etableret, landskendt rapper.

Pladen blev valgt som Årets Danske Hip Hop Udgivelse ved Danish Music Awards i 2007 og bliver i dag set som en milepæl inden for dansk rap.

Det er første gang, den århusianske rapper spiller hele sit album live fra start til slut. Dermed hægter han sig på en trend, der efterhånden har varet nogle år, hvor danske bands laver konceptkoncerter, hvor de spiller ikoniske enkeltalbums og eventuelt også fortæller historien bag nogle af numrene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronarelaterede dødsfald i Italien stiger med over 700 på et døgn

Annonce