Annonce
Randers

Det perfekte praktikmatch: Henrik fandt Dennis på messen

- Alle virksomheder har som jeg ser det en forpligtigelse til at uddanne dygtige unge mænd og kvinder. For vi har brug for dem på arbejdsmarkedet, og hvis ingen uddanner dem, så kommer de jo ikke af sig selv, siger Henrik K. Andersen (tv), der selv har taget Dennis Pedersen (th) ind som klejnsmedslærling i Randers Rørindustri. Foto: Lars Rasborg

Med et CV i hånden lykkedes det hurtigt 17-årige Dennis Pedersen at charme sig ind på en læreplads som klejnsmed hos Randers Rørindustri på den årlige praktikmesse hos Prodan. Efter fire måneder på stedet er både indehaver Henrik K. Andersen og Dennis Pedersen glade for matchet.

Annonce

Randers: Det er ikke let at finde en lærling. Og slet ikke let at finde en dygtig og engageret én af slagsen, oplever 47-årige Henrik K. Andersen, der er indehaver af Randers Rørindustri.

- Kulturen har ændret sig. Gennem flere år har de unge i skolerne fået at vide, at det er vigtigt, at de tager en videregående uddannelse i stedet for en erhvervsfaglig uddannelse. Så derfor har vi en alvorlig mangel på kvalificeret arbejdskraft i branchen. Men det er vist efterhånden ved at gå op for politikerne, at vi har brug for flere håndværkere, selv om det ikke er slået helt igennem endnu, siger han.

Men til alt held fandt Henrik K. Andersen lige præcis en både dygtig og engageret lærling, da han i starten af året pludselig stod uden lærling på stedet.

Randers Rørindustri

Randers Rørindustri er en virksomhed, der er specialiseret i rørbukning og rørlaserscanning. Den bukker eksempelvis rør til stole- og bordben og fremstiller forskellige metaldele til inventar og skilte, der bliver solgt i hele landet.Foruden indehaver Henrik K. Andersen og lærling Dennis Pedersen arbejder 12 ansatte på stedet.

Virksomheden breder sig over omtrent 2500 kvadratmeter.

Henrik K. Andersen har ejet Randers Rørindustri siden 2000, hvor han købte stedet af sin tidligere læremester. Han var selv i lære på stedet fra 1988-1992 og har arbejdet på stedet hele sit liv med undtagelse af den tid, han var værnepligtig. Her ses han med stedets seneste anskaffelse: en ny maskine, der kan bukke rør. Foto: Lars Rasborg
Annonce

Godt førstehåndsindtryk

Hos Randers Rørindustri har de altid haft lærlinge, men lige netop i februar sidste år, da praktikmessen på maskinfabrikken Prodan løb af staben, stod Henrik K. Andersen i den situation, at en lærling var sprunget fra stillingen, før læretiden var ovre.

Derfor besøgte han praktikmessen, hvor han stillede sig ved et bord med visitkort klar til at dele ud.

Her mødte han flere unge mennesker, der viste interesse for virksomheden, men særligt én bed sig fast: 17-årige Dennis Pedersen, der som en af de eneste ansøgere havde et CV og en ansøgning med på messen.

- Der var nogle stykker, der kiggede forbi, men det var de færreste af dem, der havde et CV med. Det havde Dennis (Pedersen, red.) til gengæld. Han havde forberedt sig, hvilket flere af de andre sagtens kunne lære af, siger Henrik K. Andersen, der hurtigt efter mødet kontaktede Dennis Pedersen for at få en aftale i hus.

- Jeg nåede næsten ikke hjem, før jeg kunne se, at Henrik (K. Andersen, red.) havde skrevet til mig. Så det blev jeg glad for, fordi vores samtale var en af de bedste, jeg havde haft på messen. Og da jeg efterfølgende tog ud og så stedet, var jeg ikke i tvivl om, at jeg gerne ville være her, fortæller Dennis Pedersen, der kort derefter skrev kontrakt med Randers Rørindustri.

Praktikmesse

Den næste praktikmesse på maskinfabrikken Prodan finder sted 26. januar.Her er 300 unge fra Randers og omegn inviteret forbi.

På messen kan de unge få et indblik i, hvilke job- og praktikmuligheder der er i at tage en erhvervsuddannelse. De kan snakke med repræsentanter og lærlinge fra flere af byens industri- og håndværksvirksomheder og høre oplæg om fremtidsmulighederne ved at tage en erhvervsuddannelse.

Derudover kan de unge, der står uden læreplads, på stedet møde flere af byens virksomheder, der tilbyder praktikpladser til de unge.

Målet er, at der vil blive udbudt ca. 50-75 praktikpladser på dagen.

Det er DI Randers-Norddjurs, Metal Østjylland, Tradium, Randers Amtsavis, Erhverv Randers, 3F Randers, Jobcenter Randers Erhverv og UU Randers, der står bag praktikmessen.

Dennis Pedersens anbefaling til dette års praktiksøgende er, at de tager en ansøgning og et CV med sig, når de besøger messen på Prodan. ? Så har dem, du har talt med, noget på dig, så de lettere kan huske dig, fortæller han. Foto: Lars Rasborg
Annonce

Villig til at lære

fFor både Dennis Pedersen og Henrik K. Andersen har førstehåndsindtrykket vist sig at være helt rigtigt. De er begge tilfredse med resultatet af den aftale, der blev indgået i starten af året, og som har ført til, at Dennis Pedersen efterhånden har været lidt over fire måneder på stedet som klejnsmedslærling.

- Det kunne ikke være bedre. Jeg er rigtig glad for at være her. Her snakker man godt med alle, da det ikke er så stort et sted, og hvis der er noget, jeg har brug for hjælp til eller i tvivl om, så er der altid en i nærheden, jeg kan spørge, fortæller Dennis Pedersen.

- Han er en god ung mand, der møder ind hver dag og gerne vil lære, fortæller Henrik K. Andersen om Dennis Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Billeder og reportage fra premieresejr i Hornbæk: Dobbelte målscorere, cheftrænere i aktion og en kandidat til årets mål

Sport For abonnenter

Stor sæsonoptakt til Serie 1: Lokal dynamitpulje og Helsteds togt i Nordjylland

Randers

Narkokørsel ved midnatstid

Annonce