Annonce
Randers

Det siger folk på gaden om hadforbrydelserne i Randers

Annonce

Randers: Ni mænd og kvinder, unge og gamle, var torsdag formiddag meget enige om, at det nynazistiske hærværk mod jødiske gravsteder i Randers natten mellem fredag og lørdag var forkasteligt. Om det havde noget at gøre med Randers by, var der til gengæld vidt forskellige holdninger til. Flere bekymrede sig for byens ry, mens andre understregede, at dette ikke handlede om Randers, men om individers handlinger.

Vi stillede dem disse to spørgsmål: Hvad tænker du om det nynazistiske hærværk på den jødiske kirkegård? Hvad betyder det for din opfattelse af byen?

Lea Sørensen, 23 år, pædagog. Jeg synes, det er noget svineri. Vi er så mange forskellige mennesker her i landet. Vi bliver nødt til at respektere alle de forskellige religioner. Jeg synes ikke, at det har noget med byen at gøre. Det er bare nogle mennesker med en forkert holdning. Det skal ikke gå ud over Randers, at nogen gør den slags ting.
Bent Byskov Andersen, 64 år, lærer. Jeg ser det som et sygdomstegn i samfundet, at mennesker bliver radikaliseret. Uanset om det er i en højreorienteret eller venstreorienteret retning, er det et tegn på, at de mangler nogle syndebukke, for det der ikke fungerer i samfundet. Randers er en dejlig by. Det her er et udtryk for et større landsdækkende problem. Jeg er mest bekymret for, at mediedækningen får spredt nynazisternes budskab ud til landsbytosserne.
Cecilie Rode Møller, 14 år, 8.klasse. Vores lærer har fortalt os om det. Jeg synes, det er meget forkert og noget, man skal lade være med. Jeg er bekymret for, at det bliver ødelæggende for vores ry.
Jette Espensen, 25 år, pædagogstuderende. Jeg har ikke gjort mig så mange tanker om det. Jeg synes, det er sindssygt og grotesk, at det kan ske. Jeg troede, at folk var blevet klogere. Jeg kobler det ikke til byen, men til individer. Jeg håber da ikke, at nogen tænker, at sådan er Randers. Vi lærer på studiet netop om, hvad der sker, når man kobler specifikke karaktertræk til en bestemt lokation.
Andreas Mosdal, 14 år, 8.klasse. Jeg synes, at det er uacceptabelt og ondt. Det er underligt at hade nogen for deres tro. Tro er tro, og man må tro på, hvad man vil. Jeg synes, det giver et dårligt billede af Randers for andre.
Jytte Solberg, 67 år, pensionist. Det er ganske usmageligt, og jeg kan slet ikke forstå, at man kan få sig selv til det. Vi er mennesker uanset race. Jeg synes, det kaster skam over Randers, at vi har sådan nogle mennesker i by og opland.
Flemming Solberg, 67 år, pensionist. Jamen, jeg synes, at det er forfærdeligt, at den slags kan vise sig igen. Det gør mig ikke noget i forhold til byen. Jeg synes, det handler om hele landet, hvor der er en vækst i antisemitiske ytringer.
Torben Casper, 45 år, førtidspensionist. Jeg synes, det er frygteligt. Det er en mangel på respekt for andre trossamfund. Vi lever i et frit land. Det giver da ikke et bedre omdømme, det er trist, at det lige skal ske i Randers.
Tanya Strand, 37 år, på barsel med Noelia Lucia på otte måneder. Jamen, den slags burde slet ikke eksistere. Gravsteder burde have lov til at være i fred og bare blive plejet, som de skal. Jeg er tilflytter, og før jeg kom, havde jeg hørt så meget dårligt om byen. Men det passede ikke med det, jeg oplevede, da jeg kom til byen. Men efterhånden synes jeg, at der sker mere og mere, og det er en skam, for Randers er en dejlig by.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Kontant anfører og frustreret målscorer: - Toget er på vej hen ad perronen

Østjylland

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Annonce