Annonce
Debat

Det tager ikke længere tid at tale pænt til de ældre

Annonce

Læserbrev: Styrelsen for Patientsikkerhed har hævet et mørkegult kort overfor Huset Nyvang; og dermed også til Randers Kommune. Styrelsen peger blandt andet på, at det er galt med de ældre beboeres livskvalitet, værdighed og trivsel.

Altså, i dag ved vi, at det var rigtigt set, da Radikale Venstre og seks andre partier, ultimo 2020, egenhændigt handlede og satte en stor ældreundersøgelse i gang – og hvor det heldigvis endte med, at Socialdemokratiet og De Konservative stemte ja.

Det mørkegule kort fra styrelsen til Huset Nyvang gør, at der skal handles her og nu; på nogle stræk er der ikke tid til at vente på ældreundersøgelsens resultater vedrørende Huset Nyvang.

De samme syv partier, som igangsatte ældreundersøgelsen, har igen sat sig sammen og formuleret et beslutningsforslag, hvor vi beder om, at kommunaldirektøren tager ansvaret for, at de presserende udfordringer på Huset Nyvang håndteres nu. Igen er det endt med, at alle byrådets ni partier bakker op. Herligt.

Vi har læst en fin leder, hvor Amtsavisens chefredaktør, på elegant vis, tager tyren ved hornene med ordene ”Det tager ikke længere tid at tale pænt”. Dermed antyder chefredaktøren, at det ikke behøver at handle om penge; at der for eksempel skal ses på kulturen på Huset Nyvang.

For Radikale Venstre er det et klart krav, at vores ældre borgere på plejecentrene skal opleve og føle livskvalitet, værdighed, tryghed og trivsel i deres hverdag.

På meget kort sigt ser vi frem til, at kommunaldirektøren fremlægger handleplanen for Huset Nyvang. På lidt længere sigt ser vi frem til at bruge den lærdom og visdom, som byrådet snart får fra ældreundersøgelsen.

For Radikale Venstre er motiveringen for den store ældreundersøgelse, at byrådet følgelig skal trykke på nogle positive knapper, så både ældre, medarbejderne og de pårørende oplever positive forbedringer; og dét på alle kommunens plejecentre.

Plejecentre kan jo lære af hinanden, og det er jo netop formålet med ældreundersøgelsen.

Nu skal der handles, både for de ældre, de pårørende men så sandelig også for de ansattes skyld. Alle ønsker vi, at der er mulighed for, at de ældre gives god og værdig pleje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers HK

Agesen og Mejlvang efter to point i vestjysk drama: - Havde det været for ti år siden, var jeg gået fuldstændig amok

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Randers FC

Efter fire års AGF-samarbejde: Favrskov-klub vender tilbage til Randers FC's klubfællesskab

Annonce