Annonce
Indland

DF blev decimeret ved valget og flytter gruppeværelse

Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

DF mistede 21 mandater ved valget og flytter tilbage i partiets tidligere gruppeværelse på Christiansborg.

På Christiansborg fordeles gruppeværelserne efter partiernes størrelse, og folketingsvalget 5. juni vendte godt og grundigt op og ned på styrkeforholdene.

Det har konsekvenser for Dansk Folkeparti, der fik en af de største vælgerlussinger nogensinde og blev mere end halveret ved valget.

Fordelingen af gruppeværelser er tirsdag faldet på plads, og de 16 medlemmer af partiet overtager det værelse, der har tilhørt Liberal Alliance, som DF'erne har haft mange kampe med i en årrække, særligt med LA i regering.

Dansk Folkeparti må afgive deres gruppeværelse til De Radikale, der fik fremgang ved valget. Nu partierne således lige store.

Liberal Alliance fik også en vælgerlussing, så de næste fire år skal de fire nyvalgte medlemmer sidde i De Konservatives værelse, der engang var Per Stig Møllers (K) kontor, hvilket siger noget om størrelsen.

De Konservative fik den største fremgang i årtier og får et af de større værelser, der hidtil har været et udvalgsværelse.

Alternativet gik også tilbage ved valget, og de fem medlemmer får De Radikales gruppeværelse, mens SF's 14 medlemmer får Alternativets.

På Christiansborg er et gruppeværelse ikke bare et rum med fire vægge mellem et gulv og et loft.

De er som så meget andet i Folketinget forbundet med strengt hierarki, prestige og ikke mindst en særlig optagethed af størrelse.

Socialdemokratiet beholder sit gruppeværelse, som ikke er på den famøse røde gang, hvor flere af de andres gruppeværelser ligger.

Venstre og Enhedslisten beholder ligeledes deres gruppeværelser, mens Nye Borgerlige er nyt på tinge og får partiets første gruppeværelse.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce