Annonce
Østjylland

DF'er i strid modvind: Nægter at tegne overenskomst for sine ansatte

Dansk Folkepartis trafikordfører Kim Christiansen er kommet i politisk modvind, efter det er kommet frem, at han ikke har nogen intention om at tegne en overenskomst med sine medarbejdere på A'Porta i Mariager. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Kim Christiansen får i disse dage drøje hug fra fagforeningen 3F og flere beskæftigelsesordfører i Folketinget. Årsagen er, at DF'eren nægter at indgå overenskomst for sine to ansatte på A'Porta i Mariager.

Annonce

Mariager: Moral er godt, men dobbeltmoral er dobbelt så godt.

Sådan lyder kritikken fra blandt andre folketingsmedlem og beskæftigelsesordfører for Enhedslisten Finn Sørensen, efter at det er kommet frem, at Dansk Folkepartis trafikordfører Kim Christiansen afviser at tegne en overenskomst for sine to ansatte på bodegaen A'Porta i Mariager.

- Han er en dobbeltmoralsk spradebasse. Det viser, at al hans snak om at bekæmpe løndumping ikke holder, når det rammer hans egen pengepung, buldrer Finn Sørensen til Ekstrabladet.

Sagen kommer i kølvandet på, at Kim Christiansen og hustruen Pia Adelsteen (DF), som er nyvalgt byrådsmedlem i Mariagerfjord Kommune, pr. 1. december overtog tøjlerne på A'Porta.

Det skete, da stedets forpagter gennem de seneste tre år, Helle Johnsen, forlod sin stilling. Men så vidt Randers Amtsavis er informeret, har der i flere år altså ikke været tradition for at tegne overenskomster for de ansatte på stedet.

Randers Amtsavis har været i kontakt med Kim Christiansen i forbindelse med sagen om den manglende overenskomst. Han har dog ingen interesse i at udtale sig om sagen, som ifølge DF'eren selv hører til hans privatliv. Han har heller ikke nogen interesse i at kommentere, at folk er begyndt at påpege den manglende overenskomstaftale på A'Portas Facebook-side.

- Jeg prøver at holde lidt juleferie, lyder det korte svar fra Kim Christiansen.

Det er selvfølgelig et dilemma, når man på den ene side ønsker at fremstå som et arbejderparti og gerne vil være med til at støtte et godt arbejdsmarked i Danmark (...) og så samtidig har den holdning, at man ikke vil have noget med det at gøre, når man er privatperson.

Benny E. Karlsen, 3F Mariager Fjord
Annonce

Et ofte set dilemma

Til gengæld vil fagforbundet 3F's lokalafdeling, 3F Mariager Fjord, gerne udtale sig i sagen.

Det er 3F, der tegner overenskomster for ansatte på restauranter, og her slår man fast, at A'Porta ikke er kendt for at have nogen udeståender eller personalesager med de ansatte. Alligevel undrer man sig over, at et fremtrædende medlem af Dansk Folkeparti og ikke mindst Folketinget har undladt at tegne overenskomst for sine ansatte.

- Det er selvfølgelig et dilemma, når man på den ene side ønsker at fremstå som et arbejderparti og gerne vil være med til at støtte et godt arbejdsmarked i Danmark - der jo netop er bygget op omkring overenskomster - og så samtidig har den holdning, at man ikke vil have noget med det at gøre, når man er privatperson, siger næstformand i 3F Mariager Fjord Benny E. Karlsen.

- Men på det punkt er Kim (Christiansen, red.) jo ikke anderledes end så mange andre. Og han har da også været med til at stemme nogle gode, fornuftige ting hjem, så mon ikke også det kunne lykkes os at overbevise ham om at indgå overenskomst med sine ansatte. Det kunne vi da hvert fald håbe på, fortsætter Benny E. Karlsen.

3F Mariager Fjord vil umiddelbart efter nytår få sat en aftale i stand med A'Porta og Kim Christiansen om et besøg og en snak om at tegne en overenskomst for stedets to ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter sejren: Vito viste vejen - men kun til andenpladsen

Annonce