Annonce
Østjylland

DF'ere i Horsens: Thulesen Dahl er den helt rigtige formand

Steen Thomsen var tirsdag aften i "Deadline" på DR2 som DF-ledelsens mand i debatten om Kristian Thulesen Dahls fremtid som formand. Han bakker kaptajnen 100 procent op, siger han. Arkivfoto: Mette Mørk
Trods valgnedtur, svigtende meningsmålinger og blæst i baglandet bakker tre lokale DF'ere utvetydigt op om Kristian Thulesen Dahl.
Annonce

Horsens: Kristian Thulesen Dahl er den rigtige mand i spidsen for Dansk Folkeparti.

Meldingen er klar fra tre lokale DF'ere i en tid med modvind i meningsmålingerne, hård konkurrence fra Nye Borgerlige og pres på topledelsen i partiet - ikke mindst formanden igennem mere end otte år.

Senest gik et byrådsmedlen i Esbjerg til avisen Danmark med ønsket om en mere klart kommunikerende Morten Messerschmidt som formand. Det nu tidligere DF-medlem får ikke en flig af opbakning fra Horsens-politikerne, der gerne ser, at det snavsede vasketøj holdes indendøre.

- Der er blæst, men jeg bakker 100 procent op om kaptajnen. Det er intet problem at stå sammen i medgang. Når der er modgang, ledes der efter sprækker overalt, men vi hopper ikke over borde, siger Steen Thomsen.

Han bor i Horsens, er medlem af regionsrådet i Midtjylland, organisationskonsulent i DF og del af hovedbestyrelsen.

- Selvfølgelig er der frustration rundt omkring, og når man ringer rundt til 200 tillidsfolk, vil der være nogen, der udtrykker sig kritisk, men jeg har været med Kristian til mange møder i baglandet, og der er opbakning til ham, siger Steen Thomsen, der senest var topledelsens mand i "Deadline" på DR2 tirsdag, hvor han skulle forsvare sig imod den seneste tids kritik.

Annonce

Glem ikke succesvalget

Steen Thomsen slår fast, at det var på Thulesen Dahls vagt, at DF i 2015 fik opbakning fra flere end 20 procent af vælgerne. Det glemmes lidt, mener han.

- Det er et eller andet sted glædeligt, at S nærmest har kopieret vores udlændingepolitik, men det gi'r dårligere meningsmålinger, når vi skal deles med andre om stemmerne. Vi er den originale vare. Vi stod der også for 25 år siden, da det var upopulært at tale om udlændingestramninger, siger Steen Thomsen.

Han mener, at der er gået for meget "teknikalitet og proces" i kommunikationen - bl.a. op til det valg, der sendte chokbølger igennem DF sidste sommer.

- Det har Kristian erkendt. Et eksempel: Det skal stå helt klart, at vi står os bedst uden for EU, siger Steen Thomsen.

Annonce

Medieskabt ballade

Hans Kristian Skibby, MF'er valgt i Horsens og viceborgmester i Hedensted Kommune, er enig i, at en lærdom fra valget er mere klar tale. Han synes, at DF allerede er på ret kurs på den front - bl.a med en skarpere profil på de sociale medier.

Skibby mener, at medierne bærer en stor del af skylden for krisesnakken:

- DR har ringet rundt til 200 og finder så hår i suppen. Du kan også finde Venstre-folk, der vil af med Ellemann som formand. At analysere på et valg for et år siden er absurd. Der kommer selvfølgelig en ny formand på et tidspunkt, men om det er om et halvt år eller om syv et halvt år, ved ingen. Vi har ingen formandsdiskussion kørende.

Hans Kristian Skibby undrer sig over, at han sjældent ringes op om politik, men snarere skal tage stilling til "en formandskamp, der ikke er der". Arkivfoto: Søren E. Alwan

- Vi har meget svært ved at komme igennem med at tale om politik. Så er det åbenbart mere interessant med et læserbrev, som syv mennesker så kan kloge sig på. Sådan noget tager man selvfølgelig organisatorisk - det er amatøragtigt andet, siger Hans Kristian Skibby om Esbjerg-politikeren Hans K. Sønderby, der siden er blevet løsgænger i byrådet i det vestjyske.


At analysere på et valg for et år siden er absurd. Der kommer selvfølgelig en ny formand på et tidspunkt, men om det er om et halvt år eller om syv et halvt år, ved ingen. Vi har ingen formandsdiskussion kørende.

Hans Kristian Skibby


- Pia Kjærsgaard har senest (i TV2 News-programmet "Lippert", red.) sagt, at der ikke er en kronprins i partiet lige nu. Er det vigtigt at have sådan en?

- Nej. Se på Venstres Kristian Jensen. Han fik så gylden en kæde, at den blev for tung om halsen. Hvem vil du for eksempel udpege i Socialdemokratiet? De har vel 27 af dem. Vi har også mange, og jeg kan hurtigt nævne Morten Messerschmidt eller Peter Kofod - men jeg er i hvert fald ikke en af dem. Jeg gider ikke at skulle befamles af kloge kommentatorer, der selv tidligere har siddet i andre partier, siger Hans Kristian Skibby.

Annonce

Opslidende EU-sag

DF'eren med bopæl i Tørring peger på Meld- og Feld-sagen om tilbagebetaling af EU-midler som en klods om benet på partiet.

- Den har været dyr for os på imagesiden. Det er fair nok, at vi mødes med kritik, men det er demokratisk underskud, at sagen har kørt i fem år. Nogle vil tænke: Er de ikke lidt kriminelle i DF? Der sker intet, og det er ikke rimeligt.

Annonce

Kristian er i superligaen

Michael Nedersøe er formand for DF's byrådsgruppe i Horsens og Østjyllands repræsentant i et nyoprettet tillidsmandsforum, der skal bringe input fra baglandet til partiledelsen.

- Kristian Thulesen Dahl førte os til det bedste valgresultat nogensinde - han tilhører den politiske superliga. Nu skydes der på ham fra alle sider. Det har kostet os ikke at gå i regering, men Kristian stod fast på, at indflydelse og resultater var vigtigere end ministerbiler, siger Michael Nedersøe.

Michael Nedersøe blev sidste år interviewet af det franske nyhedsbureau AFP, da DF-formand Kristian Thulesen Dahl rullede sin kaffebar ind på Torvet i Horsens. Arkivfoto: Morten Pape

- Hvad siger du til meldinger, der kommer - senest fra byrådsmedlemmet i Esbjerg?

- Det klarer man internt - det behøver man ikke gå i pressen med.

- Hvordan skal I undgå, at den nuværende situation kommer til at påvirke kommunalvalget i 2021?

- Vi tænker ikke over det landspolitiske i Horsens. Jeg tror og håber på, at borgerne kan se, at vi har leveret på infrastruktur, ældreområdet, værdipolitik, muligt fravalg af halalslagtet kød og fjernelse af arabisk skiltning på jobcentret. Vi håber, at vores flid kan skaffe stemmer.

Michael Nedersøe skal til sit første møde i det nye tilliadsmandsforum i august.

- Jeg er allerede i gang med arbejdet og har sendt en række forslag videre til den politiske chef.

- Vil du fortælle, hvad du tager med?

- Nej.

Annonce

Kampen mod Nye Borgerlige

Michael Nedersøe siger, at han tre gange er blevet forsøgt hvervet til Nye Borgerlige, og han skjuler ikke, at konkurrenten irriterer ham.

- De har i fem år kørt en hetz på os om, at vi sidder på hænderne, og det siger selv, at vi har mistet vælgere til Nye Borgerlige - og Stram Kurs, Venstre og Socialdemokraterne. Vi skal stå ved, hvem vi er, og begynde at tage æren for resultaterne - i stedet for at blive tilfredse med resultaterne, siger Michael Nedersøe.

Dansk Folkeparti står i de seneste meningsmålinger til godt seks procent af stemmerne.

Ved valget i juni 2019 blev det til 8,7 procent.

Kristian Thulesen Dahl er efter mere end otte år som formand til debat i Dansk Folkeparti, bl.a. på grund af et katastrofevalg i 2019 og meningsmålinger, der sender partiet endnu længere ned i vælgertilslutning. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ridse i lakken: Michael Aastrup vil kæmpe for at genvinde vælgernes tillid efter omdiskuteret udlandsrejse

Randers FC

Vito sikrede Randers FC endnu en sejr i generalprøven

Randers FC For abonnenter

Central midtbaneduo begynder at klikke: - Det har ikke altid set skidegodt ud

Annonce